DESCOPERĂ: Cu ce se curată ARGINTUL acasă. Ce trebuie să folosești pentru această metodă


Bijuteriile de argint trebuie curățate, din când în când, pentru că oxidează. Noi vă spunem ce soluții trebuie să folosiți pentru ca bijuteriile să-și păstreze strălucirea.


In articol:

Este adevărat că aurul rămâne metalul cel mai prețios și cel mai ușor de întreținut, dar sunt multe persoane care preferă bijuteriile de argint. Ce facem însă când acestea se pătează și nu mai arată ca la început? Există mai multe soluții care vă vor ajuta să curățați perfect argintul.

Cum se curăță corect bijuteriile de argint

Citeste si: DESCOPERĂ: La cât timp se curăță litiera pisicii

Cu ce se curata argintul acasa

Citeste si: DESCOPERĂ: La cât timp se curăță acvariul

Cu ce se curată argintul acasă

De multe ori, am auzit că argintul se poate curăța cu diferite ingrediente pe care le avem în bucătărie.

Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Este adevărat că, de exemplu, lămâia este foarte utilă în curățarea mai multor obiecte, dar nu o folosiți niciodată pe argint. Fiind acidă, poate deteriora bijuteriile.

De asemenea, nici bicarbonatul de sodiu nu reprezintă o soluție pentru curățarea bijuteriilor din argint. Același lucru este valabil și pentru pasta de dinți, detergentii sau oțetul. Explicația este foarte simplă: toate aceste ingrediente conțin acizi, care sunt prea puternici pentru argint.

Cel mai ușor mod de a vă curăța bijuteriile de argint este să folosiți o cârpă de bumbac, cu ajutorul căreia să frecați foarte bine petele. În doar câteva minute, bijuteriile își vor recăpăta strălucirea.

Bineînțeles că pe piață există și soluții speciale pentru curățarea argintului. De exemplu, puteți cumpăra o lavetă care este îmbibată cu o soluție. Aceasta vă va face misiunea mult mai ușoară.

De ce unele bijuterii de argint nu oxidează

Citeste si: DESCOPERĂ: La cât timp se șterge praful

Oxidarea argintului

Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp se poate păstra peștele la congelator

Oxidarea argintului

Cu siguranță ați observat că există diferențe între bijuteriile de argint, chiar dacă sunt făcute din același metal. Explicația este că unii producători plachează bijuteriile cu rodiu. Acesta blochează procesul de oxidare a argintului.

Așadar, atunci când vă cumpărați bijuterii de argint, încercați să le alegeți pe cele care nu sunt lucrate manual, pentru că acestea nu vor avea cu siguranță rodiu pe ele.

Procesul de oxidare apare din cauza faptului că argintul ia contact cu oxigenul din aer, cu apa sau chiar cu anumite soluții pe care le folosim zilnic. De asemenea, la unele persoane se poate întâmpla chiar ca argintul să oxideze în urma unei reacții cu PH-ul pielii.

Cu ce se curata argintul aurit

Singura variantă pentru ca argintul să nu oxideze ar fi să se folosească cel 100% pur, dar acesta nu poate fi prelucrat și astfel nu se pot face bijuterii din el. Cel de pe piață este de 925, iar restul de 75% este cupru.

Așadar, bijuteriile oxidează, de fapt, din cauza cuprului, nicidecum din cauza argintului. Apucați-vă să curățați bijuteriile atunci când observați că încep să-și schimbe culoarea spre negru și când este oxidată o mare parte din suprafață.


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cu ce se scoate guma de mestecat de pe covor

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

La ce temperatură devine mierea toxică. „Toate sortimentele de miere autohtone se cristalizează într-un interval de timp cuprins între o lună și 3 luni"

Ce este apa micelară și cum acționează asupra tenului

La cât timp se șterge praful. Există o delimitare strictă între a face ordine și a face curățenie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Video
,,Eu nu pot să fac sport”. Cum a scăpat Oana Roman de kilogramele în plus fără să meargă la sala de fitness
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri