Dependenţa de dragoste şi sex. Ce este, de unde provine şi cum se poate remedia


Dependenţa de dragoste şi sex. Ce este, de unde provine şi cum se poate remedia

Cei dependenţi de dragoste sunt în general obişnuiţi cu speranţele disperate şi temerile aparent veşnice. Temându-se de respingere, suferinţă, experienţe noi, şi având puţină încredere în abilitate lor de a inspiră iubire şi în dreptul lor de a fi iubit, ei aşteaptă, îşi doresc şi speră la iubire, poate una dintre cele mai necunoscute experienţe pentru ei.

Dependenţă sexuală este similară celorlalte comportamente compulsive; o întorsătură potenţial distructivă într-o activitate ce are drept scop imbunanatirea vieţii. Definirea dependenţei de sex depinde mai puţîn de comportamentul în sine şi mai mult de motivaţiile personale, potrivit psihologilor de la sfatulmedicului.ro.

Dependenţă sexuală constă în lipsa capacităţii de a controla sau amână sentimentele sau acţiunile de natură sexuală. Nevoia de excitare se substituie celei de intimitate. În final, căutarea acesteia devine mai importantă decât familia, carieră, chiar sănătatea şi siguranţă personală.

În timp preocupările sexuale înregistrează o creştere din punct de vedere al timpului şi energiei, dependentul de sex urmează o rutină conform căreia acesta acţionează pe baza dorinţelor, fapt urmat de sentimente de respingere, ruşine, disperare şi confuzie.

Poate fi folositor să supunem definiţiile dependenţei unei analize mai atente. Dependenţă se caracterizează prin utilizarea sau exercitarea repetată, căutarea compulsivă a unei substanţe sau acţiuni în ciuda consecinţelor de ordin social, psihologic şi/sau fizic.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Abonează-te pe

Citește și:

TOP 19 expresii excitante pe care să le spui când faci sex

Theo Rose a dat cărțile pe față! Cu ce bărbat din showbiz s-ar mărita: ”Îl iubesc de mică”

9 lucruri groaznice pe care le suportă femeile, ai căror parteneri trec prin criza vârstei mijlocii

Propuneri indecente! Cele mai „necurate” gânduri sexuale pe care oamenii nu vor să le recunoască

Ce înseamnă sexul cu o femeie cu vaginul mare? Ce zic bărbaţii


DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Maria și Andreea de la Puterea Dragostei s-au luat la bătaie! "Dai în mine, dar nu în familie!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri