De ce viata sexuala a femeilor era mai buna in comunism


Un studiu sociologic comparativ facut dupa Reunificarea Germaniei din 1990 constata ca femeile din fostul regim socialist avusesera de doua ori mai multe orgasme decat semenele lor care traisera in capitalism.

Cercetatorii au ramas uluiti de aceasta disparitate intre satisfactia sexuala declarata, cu atat mai mult cu cat est-germancele trebuiau sa mearga si la serviciu, sa se ocupe si de treburile casei. In schimb, femeile din Germania de Vest - multe dintre ele - stateau acasa si se bucurau in plus de tehnologia casnica produsa de economia capitalista infloritoare. Numai ca ele aveau parte de mai putin sex, in orice caz de mai putin sex care sa le aduca satisfactie, decat femeile care stateau la coada pentru hartie igienica, se arata intr-un articol publicat in New York Times sub semnatura lui Kristen R. Ghodsee, profesoara la Universitatea Pennsylvania, o specialista in studii ruse si est-europene, autoare a numeroase carti despre comunismul european si urmarile lui. Cea mai recenta se numeste „Red Hangover: Legacies of 20th-Century Communism” (Mahmureala rosie: mostenirile comunismului din secolul al XX-lea).

Cand americanii se gandesc la comunismul din Europa de Est, ei isi imagineaza restrictiile de calatoriile, peisajele terne ale blocurilor de beton, barbati si femei stand la cozi interminabile in magazine cu rafturi goale si serviciile de securitate care isi bagau nasul in viata inima a cetatenilor. Toate acestea sunt adevarate, numai ca stereotipurile noastre colective despre viata in comunism nu ne spun intreaga poveste, spune profesoara americana.

Citeste mai multe aici.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Află acum ce au spus specialiștii ANM! Cum va fi vremea de 1 și 8 Martie?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Tu & El

Parteneri