De ce fac cuplurile „sex de impacare”? Psihologii explica de ce ne simtim mai atrasi de partener dupa o cearta conjugala


Multe cupluri au observat ca deseori dupa o cearta mai apriga, partenerul pare mai atragator si scandalul se termina, din fericire, cu o partida intensa de sex.

Cercetatorii au studiat fenomenul „sexului de impacare” si au inteles de ce oamenii reactioneaza asa dupa o cearta conjugala.

Potrivit psihologilor, in timp ce se cearta, oamenii se simt amenintati, iar in acest caz amenintarea vizeaza viitorul relatiei amoroase. Din cauza sentimentului de nesinguranta, creierul lor va activa sistemul de de control al atasamentului, care va duce la randul sau la nevoia de apropiere fizica, de siguranta.

Chiar daca de obicei sexul si sentimentele sunt contolate de sisteme separate, uneori acestea lucreaza impreuna. De aceea, sexul poate fi o buna metoda de a repara o relatie afectata de diferite probleme, scrie Psychology Today.

In timpul unui scandal, partenerii devin distanta fata de celalalt, iar sexul readuce senzatia de apropiere si de intimitate. Reactia este fireasca, iar dorinta de a face sex cu partenerul apare de cate ori relatia este amenintata in vreun fel. De exemplu, cercetatorii au observat ca dorinta erotica apare si atunci cand partenerului i se cere sa-si imagineze ca persoana iubita s-a indragostit de altcineva. La scurt timp, subiectii au menifestat dorinta de a face sex cu partenerul sau cu partenera lor.
Citeste continuarea pe: www.adevarul.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ramona şi Livian de la Puterea Dragostei, cuplul anului în sezonul al treilea?! Declaraţiile halucinante ale frumoasei blonde!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri