Cum se face dulceața de ceapă roșie


Cum se face dulceața de ceapă roșie

Dulceața de ceapă roșie se face imediat și este extrem de gustoasă. Noi vă învățăm cum să preparați acest deliciu.


In articol:

Dacă nu ați făcut niciodată dulceață de ceapă roșie, nu este timpul trecut. Rețeta este foarte simplă, se face repede și aveți nevoie de doar câteva ingrediente. 

Dulceața de ceapă roșie, un deliciu sofisticat

Dulceața de ceapă roșie are un gust dulce-acrișor și puțin picant. Ca aspect, seamănă cu o ceapă confiată. Acest deliciu merge de minune cu friptură, cu legume la grătar sau preparate la cuptor, dar și alături de o selecție de brânzeturi fine. 

Chiar dacă sună complicat și este o rețetă oarecum mai sofisticată, trebuie să știți că, în realitate, dulceața de ceapă roșie se face foarte repede.

Este o rețetă franțuzească, folosită în special lângă foie gras. 

O puteți prepara doar cu ulei sau puteți folosi o cremă fină de oțet balsamic.

Bineînțeles că dulceața de ceapă se poate face și din ceapă albă, dar nu va mai avea o culoare la fel de frumoasă, așa că nu are rost să faceți asta.

Pe lângă ceapă, mai aveți nevoie de sare, piper, zahăr și o cremă fină din oțet balsamic, pe care o puteți cumpăra.

Ca să iasă puțin mai picantă, folosiți fulgi de ardei iute. De asemenea, în loc de sare, puteți folosi sos de soia. 

Ingrediente:

  • 500 g ceapă roșie
  • 30 g unt
  • o lingură de ulei de măsline
  • sare
  • o lingură de zahăr sau de miere
  • două linguri de cremă de oțet balsamic

Cum se prepară dulceața de ceapă roșie

Ceapa se curăță și se spală. Apoi o tăiați în felii, nu prea subțiri. Într-o tigaie antiaderentă, puneți uleiul de măsline și untul și căliți ceapa.

Potriviți de sare și de piper. Aveți grijă ca focul să fie mic și să amestecați din când în când în tigaie, până se înmoaie ceapa.

Adăugați zahărul și amestecați bine. Mai lăsați tigaia pe foc, pentru încă 10 minute.

Veți observa că ceapa o să înceapă să se caramelizeze. Aveți grijă să nu o ardeți, pentru că dulceața va ieși amară. 

La final, adăugați și crema de oțet balsamic și mai lăsați pe foc încă 2-3 minute. Oțetul balsamic, amestecat cu untul topit va da preparatului un gust spectaculos. 

Lăsați dulceața să se răcească, iar apoi o puneți în borcane, pe care le depozitați în frigider. 

Dulceața de ceapă roșie poate fi savurată pe sandvișuri cu brânză Cheddar sau cu un cașcaval simplu. De asemenea, se potrivește foarte bine cu humus, cu un pate picant sau peste cartofi copți cu brânză.


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

NOUTATE: Cine este SENSY. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri