Cum se fac vafele. Este o rețetă simplă, pe care poți s-o faci într-un timp foarte scurt


Vafele se fac foarte repede, din câteva ingrediente. Rețeta este extrem de simplă și chiar nu aveți cum să dați greș.


In articol:

Dacă vreți să le preparați celor dragi un mic dejun rapid și delicios, încercați rețeta de vafe sau gofre, cum mai sunt cunoscute. Sunt ideale atât simple, cu vanilie, dar pot fi servite și cu ciocolată, cu frișcă, cu gem sau cu sirop de arțar. 

Cea mai simplă rețetă de vafe

Un mic dejun gustos vă poate transforma ziua într-una senzațională, încă de la primele ore. Și ce poate fi mai potrivit pentru prima masă a zilei, decât niște gofre dulci, pufoase și aromate?

Rețeta de vafe este foarte simplă, iar aceste bunătăți vor fi gata în doar câteva minute. Gofrele sunt originare din Belgia, dar pentru că au devenit celebre în toată lumea, rețeta de bază a suferit mai multe modificări. 

Pentru a prepara în casă delicioasele vafe, în primul rând aveți nevoie de un aparat special pentru acest desert. După ce le faceți, le puteți servi după preferințele fiecăruia. 

Sunt minunate și simple, pudrate cu zahăr vanilat, dar merg perfect și cu gem, cu ciocolată, cu frișcă, cu cremă de vanilie sau cu fructe proaspete. 

Ingrediente:

  • 400 g de făină
  • 325 ml de lapte
  • două ouă
  • 80 g de zahăr
  • 100 g de unt
  • 6 g praf de copt
  • două plicuri de zahăr vanilat
  • un praf de sare

Cum se fac vafele. Este o rețetă simplă, pe care poți s-o faci într-un timp foarte scurt

Cum se prepară vafele

Folosiți unt mai gras, cu cel puțin 80% grăsime, pe care îl veți topi, pe foc mic. După aceea, lăsați-l să se răcească. Între timp, amestecați într-un vas ouăle cu laptele. 

Nu este nevoie să folosiți mixerul, ci doar telul. Apoi adăugați făina și praful de copt, puțin câte puțin, în timp ce amestecați în permanență, ca să nu aveți cocoloașe în compoziție. 

Nu uitați să puneți întotdeauna la prăjituri și un praf de sare, pentru un gust mai bun.

La final, adăugați zahărul și zahărul vanilat și amestecați bine în compoziția de gofre. 

După ce s-a răcit untul, îl turnați în aluat. Trebuie să obțineți o compoziție mai groasă. Încingeți aparatul de gofre și apoi îl ungeți cu puțin ulei pe ambele părți. 

Cu ajutorul unui polonic, turnați din aluatul de gofre chiar în mijlocul formei și apoi închideți capacul. Nu este nevoie să vă apucați să întindeți compoziția. Aceasta se va plia perfect pe forma aparatului de gofre. 

Procedați la fel cu fiecare gofră, până veți termina aluatul. Vafele se servesc întotdeauna calde și sunt perfecte, în special la micul dejun sau chiar ca și gustare, între mese. 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Aproape 18.000 de elevi nu se vor mai duce fizic la școală din cauza infectărilor Covid-19. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri