Cum sa-ti visezi ursitul de Boboteaza! Vezi tot ce trebuie sa faci conform traditiei

Sarbatorile de Iarna au trecut rapid, ai trecut in noul an singura si te gandesti oare cand iti vei intalni ursitul.

Pana atunci mai bine incerci sa il visezi ca tot vine Boboteaza, iar din mosi-stramosi se stie ca putin busuioc sub perna poate face minuni! "Fura" o crenguta de busuioc din buchetul cu care preotul te va stropi cu aghiazma in Ajunul Bobotezei.

Pune-o sub perna, insa nu inainte de a te spala pe fata cu apa sfintita. Busuiocul se mai poate pune si in san, iar fetele nemaritate trebuie sa doarma cu el peste noapte.

In unele zone ale Romaniei, fetele care vor sa isi viseze ursitul tin post sau mananca o turta preparata numai din faina, sare si putina apa.

Obiceiurile spun ca daca iti legi pe inelar un fir rosu de matase si un fir de busuioc, iar un alt fir il pui sub perna,barbatul predestinat iti va aparea in vis.

Trebuie sa stii inca un lucru foarte important! Daca vei cadea pe gheata in ziua de Boboteaza inseamna ca te vei marita in acel an! Toate acestea conform traditiei!

Daca vrei sa iti aflii numarul petitorilor tot ceea ce trebuie sa faci este sa pui un manunchi de busuioc sub pragul casei inainte sa vina preotul.

Imediat dupa ce acesta iese din locuinta ta, trebuie sa iei busuiocul si sa il pui la oglinda spre pastrare. Traditia spune ca vei avea atatia petitori cati oameni au calcat pragul casei tale in urma preotului!

Sursa: ortodox.md

viewscnt

Pentru tine

Parteneri