Cum faci celebrul coniac brandy acasă? Rețetă și ingrediente


Cum faci celebrul coniac brandy acasă? Rețetă și ingrediente

Celebrul coniac brandy este o băutură tare, care se face prin distilarea vinului, păstrat după aceea în butoaie de stejar. Ce nu știați însă este că puteți face această băutură și acasă. Noi vă spunem rețeta și ingredientele de care aveți nevoie.


In articol:

Amatorii băuturilor alcoolice tari știu cu siguranță că brandy este unul dintre coniacurile cele mai rafinate, cu o aromă mult mai tare față de cea a coniacului simplu. Bineînțeles că dacă vreți să gustați, din când în când, această băutură, o puteți cumpăra, dar există și varianta de coniac brandy făcut în casă. 

Ce ingrediente îți trebuie pentru a face coniacul brandy acasă

Cuvântul ”cognac” vine din regiunea viticolă a Franței, care are același nume. Acesta reprezintă, de fapt, băutura învechită, pe care francezi o obțineau din distilarea vinurilor. La noi în țară, această băutură poartă numele de vinars. Deși multă lume consideră că brandy și coniac reprezintă unul și același lucru, nu este deloc adevărat. 

Există o asemănare între cele două băuturi, dar coniacul este reprezentativ pentru francezi, în timp ce brandy a fost modificat, în funcție de țara în care este făcut. Coniacul se obține după ce este distilat în două etape. În schimb, brandy este distilat fără pauză. 

Pentru a obține celebrul coniac brandy, bineînțeles că este nevoie de un procedeu îndelungat, pe care doar cunoscătorii știu să-l ducă la bun sfârșit așa cum trebuie, pentru ca rezultatul final să fie perfect. Cu toate acestea, dacă nu vreți să dați bani pe băuturile din comerț, care pot conține și chimicale, puteți încerca să faceți acasă brandy. 

Cu siguranță că nu o să iasă exact ca cel cumpărat, dar măcar veți consuma o băutură 100% naturală. Oricum, gustul este foarte apropiat de cel al coniacului brandy. Iată de ce ingrediente aveți nevoie:

  • 1 l alcool
  • 50 gr cafea boabe 
  • 50 gr stafide negre
  • 5 pliculețe zahăr vanilat

Rețeta perfectă pentru coniacul de casă

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să cumpărați cafea de calitate. Acest aspect este foarte important, pentru ca băutura să aibă aroma perfectă. Într-un vas puneți boabele de cafea, stafidele și zahărul vanilat. După aceea, turnați peste ele alcoolul. Dacă nu vreți să folosiți alcool din comerț, puteți pune țuică de casă. 

Aceasta trebuie să aibă totuși măcar 40 de grade alcool. Compoziția trebuie lăsată la macerat pentru cel puțin 10 zile.

În această perioadă, aveți grijă să agitați zilnic vasul cu băutură. După aceste 10 zile, puteți să strecurați coniacul și să-l depozitați în sticle. 

Dacă vă doriți ca aroma coniacului să fie mai intensă, puteți lăsa și boabele de cafea în sticle, dar aveți grijă ca atunci când vreți să puneți în pahare să strecurați băutura înainte. Pentru ca rezultatul final să fie și mai bun, puteți folosi și coajă de lămâie sau de portocală. 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop zilnic sâmbăta, 19 iunie 2021. Află ce zodie semnează un contract important!

Clejanii, în pragul DIVORȚULUI! Cum a fost surprinsă Viorica la o petrecere privată

Survivor România – 17 iunie 2021. Cine a fost eliminat de la Survivor România. Află 10 curiozităţi pe care nu le știai despre defini

18 iunie 2021 //HOROSCOP ZILNIC// O zodie pleacă în călătorie!

//Cine a fost Marilyn Monroe// data nașterii, căsătorii, moarte

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Tu & El

//4 semne că ai o relație sau o căsnicie nefericită//

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri