Cu ce pot înlocui mascarpone


Află cu ce ingredient poți înlocui mascarpone, dacă îți dorești să obții un preparat mult mai sărac în calorii.


In articol:

Ce este mascarpone

Mascarpone este de fapt o cremă de brânză italiană, care conține smântână din abundență, având un conținut ridicat de grăsimi.

Acest tip de brânză va aduce un aport semnificativ de calorii în corpul tău, fiind folosit în special pentru a da consistență și savoare deserturilor, produselor de patiserie și prăjiturilor.

Deși are o valoare calorică ridicată, brânza mascarpone este foarte bogată în vitamine și nutrienți.

Conține atât vitamine din grupele A, B, C, K, PP, cât și minerale precum calciu, fosfor și potasiu.

Citeste si: Cheesecake fără coacere. Rețeta delicioasă pentru începători: gata în 6 minute, din 6 ingrediente

Mascarpone, proprietăți dăunătoare

Deși este delicioasă și conține o multitudine de vitamine și minerale, mascarpone prezintă și câteva proprietăți dăunătoare, ca de exemplu, conținutul ridicat de calorii, care poate duce la obezitate, colesterol ridicat și multe alte afecțiuni. Consumată în exces, poate să vă aducă kilograme bune în plus.

Mascarpone nu trebuie consumat de persoanele cu afecțiuni la ficat și boli intestinale, întrucât poate provoca tulburări semnificative.

Mascarpone beneficii

Cu ce înlocuim mascarpone?

Ricotta degresată

Mascarpone poate fi înlocuit în conținutul  cheesecake -ului preferat cu Ricotta, un tip de brânză granulată, cu textură fermă.

Este săracă în calorii și mult mai bogată în proteine și acizi grași esențiali. Pentru a înlocui brânza mascarpone într-o rețetă, este nevoie doar să o mixezi înainte și nu vei simți diferența.

Smântâna degresată

Smântâna degresată este un alt ingredient care poate înlocui cu succes brânza mascarpone într-o rețetă, în cazul în care vă doriți să obțineți un preparat dietetic, cu un conținut redus de grăsimi.

Citeste si: Rețetă de prăjitură cu mascarpone și bucăți zemoase de ananas

Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc este înlocuitorul perfect pentru mascarpone, întrucât are o textură foarte asemănătoare. Este mult mai bogat în calciu și proteine, însă este recomandat să îl folosiți în cazul deserturilor care se prepară fără coacere.

La ce se foloseste mascarpone

Brânza de vaci degresată

Brânza de vaci degresată are o consistență care se aseamănă cu a Ricottei, fiind poate puțin mai sfărâmicioasă. Este bogată în proteine și minerale și numărul redus de calorii reprezintă un avantaj în fața brânzei mascarpone.

Budincă și cremă de ouă

Dacă nu aveți la îndemână mascarpone, puteți să creați un amestec de budincă și cremă de ou. Mixul trebuie lăsat la frigider apoximativ 3 ore și voila, mascarpone a fost înlocuit!

Brânza Philadelphia

Brânza Philadelphia este foarte cremoasă și se găsește în toate supermarketurile la un preț destul de accesibil. Atât consistența, cât și gustul, sunt foarte asemănătoare cu ale brânzei mascarpone, fiind înlocuitorul ideal.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Bianca Comănici și-a cumpărat mașină! Cum arată bolidul de lux al vedetei?

Fulgy și-a făcut IUBITĂ la Spitalul de Psihiatrie! Incredibil cum a agățat-o!

Vremea de joi, 24 iunie 2021, anuntul ANM: vreme instabila!

24 iunie 2021: horoscop. Află ce zodie face investiţii!

Ce să gătesc azi? Idei de rețete gustoase dacă nu știi ce să faci de mâncare

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cosmin Stanciu, despre prietenia cu Zanni de la Survivor România: "Este ca un frate pentru mine". Cum arată concurentul după ce a revenit în țară

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri