COVID-19 face prăpăd în România. Cazul viralizează la nivel mondial


Deși nu mai era nevoie să află și nicidecum într-un asemenea mod, virusul COVID-19 scoate la suprafață cazuri șocante petrecute în România


In articol:

Decesul unei femei de 84 de ani din București, care a fost răpusă de COVID-19, nu a fost contabilizat din cauza....faxului.

COVID-19 face prăpăd în România. Cazul ne viralizează la nivel mondial

COVID-19 a răpus tot în România. Inclusiv faxurile

O femeie de 84 de ani din București a murit din cauza Covid-19 la Spitalul Universitar din București, în 27 martie. Decesul a fost adăugat la statistica oficială abia astăzi, după ce INSP a aflat despre el din presă, notează digi24. Cum s-a ajuns în situația aceasta absurdă?

Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în mass media și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare, arată un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Urmare a răspunsului SUUB, în data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu virusul COVID-19.

COVID-19 face prăpăd în România. Cazul ne viralizează la nivel mondial

Metodă românească și în timp de pandemie. Raporturi peste raporturi

Cazul a fost raportat la Direcția de Sănătate Publică București de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB, potivit comunicatului.

Citeste si: București, la un pas de carantină. Decizia lui Arafat vizează mai multe orașe „Trebuie să schimbăm aplicarea regulilor...”

Citeste si: Ce știm, de fapt, despre Coronavirus? Descoperirea este de ultim moment

Cu alte cuvinte, de pe numărul de fax la care se raporta inițial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB.

Femeia de 84 de ani a ajuns la Urgențe, la Spitalul Universitar, în 26 marți, cu simptome specifice COVID-19. A fost izolată și testată. Rezultatul pozitiv a venit a doua zi. Femeia a murit tot în 27 martie.

Pacienta avea și alte boli - fibrilație atrială, pacemaker permanent, insuficiență cardiacă cronică.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Profesorul Alexandru Rafila aduce reproșuri Chinei: „Infecția putea fi mai bine controlată”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Informatiile zilei

Parteneri