CITEȘTE: Cu ce se curață fierul de călcat de arsură


Vezi mai jos cu ce se curăță fierul de călcat de arsură în numai câteva minute și de ce trebuie să ții cont să nu strici talpa fierului de călcat.


In articol:

Oricât de calitativ ar fi un fier de călcat, tot poate exista riscul ca acesta să se deterioreze în timpul călcării.

Iată mai jos cu ce se curăță fierul de călcat de arsură.

Cele mai multe probleme la un fier de călcat apar din cauza apei folosite. Chiar dacă ai montate sisteme pentru filtrare, chimicalele și mineralele din apa de la robinet pot afecta în timp funcționalitatea unui fier de călcat sau a unei stații de călcat. Rezervorul de apă al fierului poate fi afectat în timp, iat orificiile pentru aburi se pot bloca, astfel că procesul călcării devine anevoios și lasă în urmă pete pe haine.

Apa cu particule cu rugină poate afecta calitatea țesăturii, așa că este foarte important ca fierul de călcat să fie perfect curat pe talpă și curățat de orice impuritate și în interior.

Citeste si: DESCOPERĂ: De ce să pui oțet în fierul de călcat

După mai multe utilizări, pe talpa fierului de călcat se acumulează murdărie provenită de la hainele din fibre sintetice sau chiar și de la cele naturale.

La contactul cu fierul încins, fibrele se topesc și lasă în urmă impurități pe suprafața fierului de călcat. De aceea, este important ca la câteva utilizări fierul să fie curățat temeinic, pentru a nu exista aceste impurități.

Citeste si: Cum ingrijesti hainele de matase- 5 sfaturi utile pentru a le pastra ca noi

Când trebuie curățat fierul de călcat

Experții recomandă curățarea unui fier de călcat atunci când nu mai alunecă fin pe materialul călcat și începe să se blocheze pe anumite suprafețe textile. Dacă în loc să scoată aburi începe să elimine impurități, este momentul ca fierul de călcat să fie curățat.

Curățarea fierului de călcat cu oțet

Pentru curățarea unui fier de călcat se pot folosi mai multe trucuri simple și eficiente. Iată mai jos cum se poate curăța exteriorul tălpii fierului:

Oțet plus bicarbonat de sodiu.
Această combinație se dovedește extrem de eficientă, deoarece oțetul dizolvă rapid grăsimile și impuritățile de pe talpa fierului. Se diluează în prealabil cu apă.

Curațarea fierului de calcat cu otet

Curațarea fierului de calcat cu otet, cum se face

[Sursa foto: PixaBay]

Se folosește o cârpă înmuiată în această soluție formată din puțin oțet, puțină apă și o linguriță de bicarbonat de sofiu, cu care se freacă bine talpa fierului. Deupă ce impuritățile sunt îndepărtate, talpa fierului de călcat se șterge cu o altă lavetă curată.

O altă metodă de curățare a fierului de călcat este cu ajutorul sării de bucătărie. Se folosește o bucată de hârtie pe care se așază sare pe toată suprafața. Se pornește fierul de călcat și se calcă ușor, până când se observă faptul că a dispărut murdăria de pe talpă. Nu se freacă direct cu sare, căci talpa ar putea avea de suferit. De asemenea, talpa se șterge apoi cu o lavetă curată.

Unii mai folosesc ceară curată pentru a îndepărta impuritățile de pe fierul de călcat. Talpa fierului se setează la cea mai joasă treaptă termică. Se ia o lumânare și se freacă apoi bine talpa, până când se observă o peliculă vizibilă.
Se folosește apoi o cârpă umedă peste care se va călca, până când ceara de pe talpa fierului de călcat va fi îndepărtată.

Și pasta de dinți este extrem de eficientă atunci când vine vorba despre curățarea fierului de călcat. Având particule abrazive, pasta de dinți poate îndepărta impuritățile de pe fierul de călcat.

În magazine se mai găsesc și batoane speciale de curățare a tălpii fierului de călcat. Se încălzește fierul și se freacă ușor cu batonul, apoi se șterge suprafața cu o cârpă curată. Petele de arsură vor dispărea imediat, iar talpa fierului va deveni ca nouă, netedă și va aluneca din nou ușor.

Cu ce se curață fierul de călcat de arsură

pata arsa de la fier de calcat

Cum se curata pata arsa de la fier de calcat

[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, și săpunul este eficient pentru a elimina arsurile de pe fierul de călcat. Se încălzește fierul de călcat și se șterge suprafața cu săpun. Este o metodă eficientă mai ales în cazul petelor proaspete.

În cazul în care talpa fierului s-a lipit de o bucată de polietilenă, urmele pot fi îndepărtate cu soluție pentru îndepărtat oja.


Abonează-te pe

Citește și:

Genial! A pus o minge de tenis de camp in uscatorul de rufe! Vei incerca şi tu imediat acest truc!

Am aflat motivul real pentru care Dan Negru și-a dat demisia! Incredibil ce salariu avea

Greseli vestimentare care te fac sa arati neingrijita

Cum sa iti calci hainele fara fier de calcat! Aceasta este solutia ideala pentru tine!

Cum sa curatam simplu, rapid si natural talpa unui fier de calcat obisnuit

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Alexandra de la Puterea Dragostei, reacție acidă la adresa lui Codruț! Blondina nu vrea să mai audă de el: „Era un stres maxim”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri