Ce faci când inelul e prea mare


Vezi mai jos ce faci când inelul e prea mare, cum îl redimensionezi și de ce trebuie să ții cont.


In articol:

Alegerea unui inel se dovedește adesea un lucru anevoios, iar mulți bărbați pot confirma acest lucru, după ce au cumpărat un inel nepotrivit pentru partenera lor.

Fie că este vorba despre un inel prea mare sau prea mic, din fericire, lucrurile se pot rezolva cu puțin ajutor. Iată ce faci când inelul e prea mare și la ce soluții poți apela.

Atunci când un inel este prea mare, este nevoie să fie redimensionat, deoarece se poate pierde cu ușurință. Fie că este vorba despre un inel de logodnă sau despre o verighetă, un bijutier experimentat se poate ocupa de bijuterie ta. Când un inel este prea mare, un bijutier va ști siguranța ce trebuie făcut pentru ca inelul să se potrivească perfect.

Ce faci cand inelul e prea mare

Ce faci cand inelul e prea mare, iata cateva trucuri

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: NOUTATE: Când se fac nunți în 2022. Vezi datele în care îți poți programa nunta

În primul rând, acesta va lua măsura degetului pe care dorești să porți inelul, cu ajutorul unui dispozitiv special de măsurare a degetelor. Următorul pas este tăierea cu grijă a materialului, fără a afecta bijuteriei.

De asemenea, inelul poate fi și mărit.

Ce faci când inelul e prea mare

Dacă ții prea mult la bijuteria ta și te temi că ar putea fi distrusă în timpul procedeului de micșorare, poți apela la o soluție temporară. Specialiști recomandă o căptușeală din silicon în interiorul inelului ca soluție temporară.

Micsorare inel aur

Cum micsorezi inelul de aur

[Sursa foto: PixaBay]

Multe femei se plâng de fapt că atunci când slăbesc inelele ajung să le fie mari și se tem de fapt că ar putea să le piardă. O altă soluție de compromis atunci când inelul este prea mare este să apelezi la un alt inel de susținere, mai ales dacă bijuteria are un model prea complicat care ar putea să se deterioreze în momentul în care bijutierul ar încerca să îl micșoreze.

De altfel, folosirea unui inel de susținere este recomandată și în cazul inelelor de logodnă, pentru mai multă siguranță.

Citeste si: DESCOPERĂ: De ce se poartă verigheta pe mâna stângă

Silicon micșorare inel

Poți folosi puțin silicon transparent. Curăță cu grijă inelul cu apă și cu puțin detergent de vase, având grijă să nu deteriorezi piatra. În acest mod, vei scăpa de urmele de transpirație și de particulele de praf. Usucă apoi cu atenție inelul tamponându-l cu un prosop de bumbac și lasă-l câteva minute la aer.

Silicon micsorare inel

Cum micsorezi inelul cu silicon

[Sursa foto: PixaBay]

După ce s-a uscat inelul, se poate aplica siliconul în partea de sus a benzii, pe marginile locului în care piatra se află deasupra degetului. Pentru a nu avea parte de posibile alergii, se recomandă silicon alimentar sau silicon pentru acvarii.

Acest silicon se netezește ușor cu ajutorul unui bețișor. Se șterge ușor cu o cârpă siliconul și se lasă la uscat, apoi inelul poate fi purtat în siguranță, fără teama de a cădea de pe deget. Dacă nu este aplicat suficient, se poate repeta procedeul.

Lasă timp de aproximativ 24 de ore să se usuce siliconul și nu purta inelul în tot acest timp. Dacă este nevoie să scoți siliconul, poți trage ușor de el cu unghiile.

Redimensionare inel pret

Cum redimensionezi un inel

[Sursa foto: PixaBay]

Trebuie să știi faptul că un inel se poate micșora cu una sau cu două măsuri. Bijutierii pot micșora cu ușurință inele din aur, argint sau platină, cu cel mult două dimensiuni. De obicei, inelele din titan, tungsten sau cele care au piatră prețioasă care înconjiară toată banda nu pot fi redimensionate, așa că soluția cea mai la îndemână este folosirea siliconului.


După ce bijutierul va tăia, va curăța și va lustrui inelul, nu ar trebui să existe semne care să indice faptul că acesta a fost tăiat, așa că nu accepta un inel care are aceste semne, deoarece bijuteria își pierde valoarea.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce se pune pe tava de tăiere a moțului. Obiectele alese de copil vor reprezenta înclinațiile profesionale din viitorul lui

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

DESCOPERĂ: Cu ce se curăță argintul

CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi lanț de aur cu cruce

Bijuterii cu pietre semiprețioase - cele mai frumoase modele și proprietățile lor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cristina Spătar face schimbări în carieră. Ce decizie a luat interpreta
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri