Cine este strănepotul Marthei Bibescu. El a fost desemnat responsabil cu organizarea ceremonialului funerar al Reginei Elisabeta a II-a


Christopher Ghika, general maior și Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, este descendent al familiei Ghika-Comănești și a condus Batalionul de garda în cadrul ceremonialului funerar al Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a.


In articol:

Martha Bibescu este una dintre cele mai distinse personalități ale aristocrației românești, dar și europene în secolul XX. Unul dintre strănepoții ei a fost desemnat responsabil cu organizarea ceremonialului funerar al Reginei Elisabeta a II-a.

Citeste si: Bijuteria pe care Regina Elisabeta a II-a a purtat-o timp de 70 de ani. Povestea impresionantă din spatele ei

Cine este strănepotul Marthei Bibescu

Cel care a fost desemnat responsabil cu organizarea ceremonialului funerar al Reginei Elisabeta a II-a este generalul maior Christopher John Ghika, comandantul Household Division din Irish Guards. Jurnalista Paula Rusu a postat pe rețelele de socializare un mesaj și a spus că acesta a făcut garda la moartea Reginei Mamă și a condus anul trecut și cortegiul funerar al prințului Philip.

„A făcut de gardă la moartea Reginei Mamă și a condus anul trecut cortegiul funerar al prințului Philip. Declarația lui despre evenimentele de acum: Asta e ultima mea misiune pentru Regină, dar prima misiune pentru Rege", a scris jurnalista Paula Rusu pe pagina sa de Facebook.

De-a lungul carierei sale, ofițerul cu origini princiare românești a participat și la misiuni internaționale, în Macedonia de Nord, Kosovo, Sierra Leone, Afganistan și Irak.

Citeste si: Câți militari vor purta sicriul sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Acesta a fost pregătit în urmă cu 30 de ani

Cine este strănepotul Marthei Bibescu

Cine este strănepotul Marthei Bibescu

[Sursa foto: captură de ecran]

A comandat Gărzile Irlandeze și la nunta princiară

Christopher Jogn Ghika a comandat Gărzile Irlandeze, regimentul de elită al armatei britanice,  în timp ce prințul William se căsătoarea cu Kate, asigurând în același timp protecția reginei.

Strănepotul Marthei Bibescu şi soldaţii săi au asigurat atunci siguranţa reginei, au păzit Palatele Buckingham, St. James şi Turnul Londrei. Pe durata ceremoniei religioase, patru gărzi irlandeze au asigurat protocolul celor doi miri în interiorul catedralei Westminster.

Generalul maior Christopher John Ghika este fiul lui Ion Ghika, nepotul celebrei prinţese Martha Bibescu, şi al englezoaicei Judy Davidson-Smith.

În momentul în care a început Al Doilea Război Mondial, Ion Ghika a plecat din România, împreună cu bunica sa, în timp ce părinții săi, Dimitry Ghika Comănești și Valentina Ghica Comănești, fiica Marthei Bibescu, au rămas în țară pentru mai mulți ani, iar o perioadă au stat în închisorile comuniste.

În Marea Britanie, Ion Ghika a absolvit Worcester College, Oxford. A devenit apoi cetățean britanic şi s-a alăturat Gărzilor Irlandeze, fiind urmat în carieră de fiul său, Christopher John Ghika.

Christopher Ghika a revendicat în instanță Palatul Mogoșoaia, împreună cu sora sa, Jean Valentine Louise Ghika, în anul 2010. Palatul a fost naționalizat de comuniști, în anul 1949, cerând să fie puși în posesia imobilului ori să primească despăgubiri la valoarea lor de piață. 

Cine este strănepotul Marthei Bibescu

Cine este strănepotul Marthei Bibescu

[Sursa foto: captură de ecran]

Citeste si: 8 reguli de protocol din Familia Regală Britanică. Femeile poartă greutăți în tivul rochiilor

 


Abonează-te pe

Citește și:

,,Era semnată de mâna Reginei”. Un cuplu britanic a primit o scrisoare din partea Reginei Elisabeta a II-a

Cum să te epilezi acasă?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cine va fi moștenitorul bijuteriilor Reginei Elisabeta a II-a, după decesul ei. Colecția este una de-a dreptul impresionantă

Regina Elisabeta a II-a a lăsat o scrisoare secretă, care nu poate fi deschisă până în anul 2085. Cui îi este adresată

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Mesaje de Sfântul Andrei 2022. "Din mici crenguțe de brad, din flori şi din iubire ţi-am împletit un “La mulți ani” aducător de fericire! La mulți ani Andrei!"
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri