DESCOPERĂ: Cine este activista GRETA THUNBERG. A declanșat cel mai mare protest din istorie față de schimbările climatice


Greta Thunberg este adolescenta care, la doar 16 ani, a declanșat unul dintre cele mai mari valuri de proteste din întreaga lume.


In articol:

Greta Thunberg a devenit, în anul 2018, una dintre cele mai influente adolescente din întreaga lume, în 2019 ajungând deja femeia anului în Suedia, fiind nominalizată a Premiului Nobel pentru Pace.

Greta Thunberg este o adolescentă de 18 ani, originară din Stockholm, Suedia, reprezentând un adevărat simbol în ceea ce privește mișcările pentru climă, la nivel internațional.

Cine este Greta Thunberg

La doar 16 ani, Greta Thunberg a pornit un val de proteste, venind în fața Parlamentului suedez și solicitând implicarea decidenților în problema schimbărilor climatice. În săptămânile care au urmat după alegerile generale din Suedia, Greta Thunberg a fost de neclintit din fața clădirii Parlamentului din Suedia, ținând o pancartă cu un mesaj puternic “Skolstrejk För Klimatet” („Grevă școlară pentru climă“).

Ea declara sus și tare la acea vreme: „fac asta pentru că nimeni altcineva nu face ceva. Este responsabilitatea mea morală să fac ceea ce pot. Vreau ca politicienii să acorde prioritate chestiunii climatice, să se concentreze pe climă și să o trateze ca pe o criză“.

Cine este Greta Thunberg

Citeste si: Greta Thunberg a fost desemnată „Omul Anului” 2019, de către revista Time

Multe voci au afirmat că locul lui Thunberg este la școală, nu în mijlocul protestelor. Aceasta a ținut să le răspundă astfel: „Am cărțile cu mine. Dar mă și gândesc: ce-mi scapă? Ce o să învăț la școală? Faptele nu mai contează. Politicienii nu-i mai ascultă pe oamenii de știință, așa că eu de ce ar trebui să învăț?“

Mesajul fetei a avut un impact neașteptat și reacțiile nu au întârziat să apară.

Greta Thunberg a devenit în scurt timp un fenomen mondial. Pe data de 20 septembrie, adolescenta a fost în fruntea celui mai mare protest climatic din istorie, aceasta cerând alături de protestatari, ca liderii mondiali să ia măsuri în acest sens.

În luna noiembrie a anului 2018, 170.000 de elevi din 24 de țări ale lumii s-au unit pentru a protesta, în frunte cu Greta, care a construit și câteva discursuri importante, cu mesaje care au șocat audiența.

Discursul Gretei Thunberg a stârnit reacții la nivel mondial

Greta Thunberg a susținut un discurs la începutul summit-ului, în ziua dedicată liderilor mondiali care au propus, în acea zi, soluții și promisiuni în legătură cu problema schimbării climatice.

Greta a susținut un discurs agresiv în fața liderilor mondiali prin care le-a adus reproșuri pentru că, spune ea, nu au fost în stare să aducă îmbunătățiri în legătură cu problema schimbărilor climatice.

Greta Thunberg a afirmat că cei aflați la putere i-au distrus copilăria atât ei, cât și altor milioane de tineri din întreaga lume.

Cine este Greta Thunberg

Citeste si: Greta Thunberg anunţă sfârşitul lumii în cel mai recent videoclip al trupei Pearl Jam

„N-ar trebui să fiu aici, ci ar trebui să fiu la școală, de partea cealaltă a oceanului. Totuși, voi veniți la noi, cei tineri, pentru speranță? Cum îndrăzniți? Mi-ați furat visurile și copilăria prin cuvintele voastre goale. Și totuși, eu fac parte din cei norocoși”.

Aceasta a vorbit în continuarea discursului despre problemele grave care afectează semnificativ planeta.

„Oamenii suferă, oamenii mor, întregi ecosisteme se prăbușesc. Suntem la începutul unei exctinții în masă și voi vorbiți numai despre bani și basme despre o eternă creștere economică. Cum îndrăzniți?”.

Greta Thunberg a mai afirmat că faptele nu mint niciodată, informațiile aduse de oamenii de știință fiind suficiente pentru a determina decidenții să ia măsuri imediate.

Cine este Greta Thunberg

Citeste si: Greta Thunberg a anunţat moartea bunicului ei, actorul Olof Thunberg

„Spuneți că ne auziți și că înțelegeți urgența, dar indiferent de cât de tristă și furioasă sunt, nu vreau să cred asta, pentru că dacă ați fi înțeles situația cu adevărat și ați fi continuat să eșuați să acționați, atunci ați fi malefici, și refuz să cred asta”, a continuat Greta.

„Ne dezamăgiți, dar tinerii încep să înțeleagă trădarea voastră. Ochii tuturor generațiilor vitoare sunt asupra voastră și dacă alegeți să ne dezamăgiți, vă spun că nu vă vom ierta niciodată”, afirma Greta.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine a fost Jacqueline/Jackie Kennedy Onassis, cea mai iubită Primă Doamnă a Americii

O veste tristă despre Celine Dion! La doar 40 de kilograme, organismul ei aproape că a cedat

CITEȘTE: Cine este Donatella Versace, sora lui Gianni Versace

BIANCA IORDACHE: Cine este și cu ce se ocupă fosta iubita a lui Alex Bodi

|| DESCOPERĂ || Cine a fost Geta Brătescu. Artista glorificată de Google cu un Doodle special

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Nicole Cherry, primele detalii despre botezul fiicei sale! Când va avea loc marele eveniment

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri