Cea mai bună rețetă de cușcuș


Cea mai bună rețetă de cușcuș

Cușcușul se prepară imediat și merge alături de legume, carne sau pește. Noi vă învățăm cea mai simplă rețetă, pentru un cușcuș delicios.


In articol:

În ultima perioadă, cușcușul a început să fie apreciat și în România. Din ce în ce mai multe gospodine prepară diverse rețete cu acest ingredient, bogat în vitamine, minerale și fibre. 

Cușcușul cu legume, o masă sănătoasă și gustoasă

Dacă vreți să preparați un prânz delicios sau o cină ușoară și rapidă, încercați neapărat să faceți cușcuș cu legume. Este o rețetă extrem de simplă, pentru care nu aveți nevoie de prea multă experiență în bucătărie. 

Cușcușul se fierbe repede, în apă sau în supă de legume sau de pui. Trebuie doar să puneți lichidul la fiert, adăugați ulei de măsline, unt și sare și apoi puneți cușcușul. 

Ca să vă orientați mai bine, trebuie să știți că la o cană de cușcuș, trebuie să folosiți o cană de apă. Cușcușul va fi fiert în aproximativ 5 minute. 

Este un aliment care se asortează cu legume, mai ales acum, în perioada postului. Cușcușul poate fi servit însă și alături de pește sau cu diferite fripturi. 

Dacă vreți să preparați o mâncare de post, iată ce ingrediente vă trebuie, pentru cel mai delicios cușcuș cu legume: 

  • 250 g cușcuș
  • un dovlecel
  • doi ardei grași
  • 3 morcovi
  • o ceapă
  • câteva roșii 
  • o jumătate de cub de concentrat de legume
  • 400 ml apă
  • 40 g unt
  • ulei de măsline

Cum se prepară cușcușul cu legume

Curățați și spălați bine toate legumele. Într-o oală mai mare, puneți apă și adăugați morcovii, ardeii, dovlecelul, roșiile și ceapa, toate tocate mai mărunt. 

Adăugați și concentratul de legume și lăsați să fiarbă, aproximativ 20 de minute. Separat, într-o altă crăticioară, topiți untul, adăugați puțin ulei de măsline, apa fierbinte în care au fiert legumele și puneți cușcușul să fiarbă, pentru 5 minute. Acoperiți oala cu un capac. 

Nu uitați să amestecați din când în când, ca să nu se lipească. După ce cușcușul s-a fiert, îl amestecați ușor cu legumele fierte și gata, mâncarea poate fi servită!

Deasupra, puteți presăra pătrunjel verde, tocat mărunt, sau frunze de mentă proaspătă. Cușcușul se poate consuma atât fierbinte, cât și rece. Este la fel de gustos. 

Puteți înlocui garniturile de cartofi cu deliciosul cușcuș sau îl puteți consuma în loc de mămăligă.


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

NOUTATE: Cine este SENSY. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri