Cea mai bună prăjitură cu piersici sau caise. E delicioasă


Prăjitura cu piersici sau caise este extrem de aromată și ne duce cu gândul la zilele călduroase de vară. Se prepară imediat și este delicioasă.


In articol:

Dacă tot este week-end, a venit momentul să pregătiți un desert savuros pentru cei dragi. Noi vă prezentăm o rețetă de vară, ce-i drept, dar prăjiturile cu fructe sunt binevenite oricând. Cu atât mai mult cele cu piersici sau caise, pentru că se știe că aceste fructe au o aromă specială. 

Prăjitura cu piersici, un deliciu cu aromă de vară

Prăjiturile cu fructe fac parte din categoria deserturilor rapide. Asta nu înseamnă că nu sunt la fel de gustoase ca și ”surorile” lor, bogate în ciocolată sau frișcă. Astăzi avem pentru dumneavoastră o rețetă de prăjitură cu piersici sau caise. O puteți face chiar dacă sunteți începătoare, pentru că este o rețetă extrem de ușoară. 

În plus, nici nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente. Majoritatea le veți găsi, cu siguranță, prin casă. Prăjitura cu piersici sau caise va fi gata în aproximativ o oră. Iată ce vă trebuie, pentru a face această rețetă:

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 200 de gr zahăr tos
  • 200 de ml de ulei
  • 250 de gr de făină
  • 70 de ml de lapte
  • esență de vanilie
  • un plic de praf de copt
  • 500 de grame de piersici sau de caise, în funcție de preferințe
  • zahăr pudră pentru ornat

Cum se prepară prăjitura cu piersici sau caise

Într-un bol, puneți cele 3 ouă, întregi, fără a separa albușurile de gălbenușuri. După aceea, adăugați zahărul și mixați foarte bine, până veți obține o compoziție omogenă. Puneți și uleiul și amestecați din nou. 

Adăugați și laptele, dar și esența de vanilie și omogenizați. Făina o amestecați înainte cu praful de copt și după aceea o turnați în compoziție, puțin câte puțin. Aveți grijă să amestecați bine, pentru a nu se forma cocoloașe. 

Aluatul astfel obținut trebuie ținut la frigider, pentru cel puțin o oră. Între timp, spălați piersicile sau caisele și scoateți-le sâmburii. Tăiați fructele pe jumătate și apoi fiecare parte o mai tăiați în două. Puteți folosi si caise sau piersici din compot, dacă nu aveți fructe naturale. 

După ce aluatul a stat suficient la frigider, turnați-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aveți grijă să nivelați foarte bine compoziția, pentru ca prăjitura să aibă un aspect frumos. Deasupra puneți bucățile de caise sau de piersici și băgați tava la cuptorul preîncălzit. 

prajitura cu caise
Prăjitura cu piersici sau cu caise se prepară imediat și este extrem de gustoasă
Prăjitura va fi gata atunci când va trece testul scobitorii. Înainte de a o tăia, aveți răbdare să se răcească. La final, o puteți presăra cu zahăr pudră. 


Abonează-te pe

Citește și:

Pepe, mesaj surprinzător pentru Raluca Pastramă: "Aş vrea să te iert că ai plecat..."

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Bianca Comănici de la "Puterea Dragostei", declaraţii şocante despre primul ei iubit: „Un copil manipulat..."

Horoscop zilnic miercuri, 2 decembrie 2020. Nativii zodiei Fecioară primesc vești bune pe toate planurile!

Traficul va fi restricționat pentru repetiția și ceremonia oficială de Ziua Națională. Pe unde se va circula în București

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Noul simptom al COVID-19, ”happy hypoxia”, face tot mai multe victime. Cum se manifestă?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri