Ce trebuie să faci neapărat în noaptea de Revelion. Obiceiurile care aduc noroc


Ce trebuie să faci neapărat în noaptea de Revelion. Obiceiurile care aduc noroc

În noaptea de Revelion trebuie să respecți anumite tradiții, ca să ai noroc tot anul. Chiar dacă nu sunteți o persoană superstițioasă, nu vă costă nimic dacă veți încerca să păstrați aceste obiceiuri, care au fost transmise din generație în generație.


In articol:

Noaptea dintre ani este una încărcată de tradiții și obiceiuri. Fiecare om își dorește ca noul an să-i aducă mai mult noroc și să i se îndeplinească dorințele. Iată ce trebuie să faceți, pentru a obține acest lucru.

Ce obiceiuri trebuie să respectați în noaptea de Revelion

Fiecare dintre noi a auzit de la părinți sau de la bunici diferite superstiții legate de noaptea dintre ani. Cea mai cunoscută tradiție este aceea de a avea neapărat bani în buzunar la miezul nopții, când se trece în noul an.

Se crede că astfel veți avea bani tot anul care urmează.

Aveți însă grijă să nu țineți bani mărunți, ci doar bani mari, ca să aveți noroc pe plan financiar.

Un alt obicei știut de toată lumea este acela de a ne îmbrăca neapărat cu ceva nou. În plus, este musai să avem pe noi un articol de culoare roșie. În anumite zone ale țării, se crede că dacă porți lenjerie intimă nouă și roșie de Revelion, vei avea parte de multă iubire în anul care urmează.

În niciun caz să nu purtați haine rupte, pentru că veți atrage sărăcia.

În primele minute din noul an este bine să mâncați 12 boabe de struguri. Se spune că fiecare boabă mâncată îți va aduce noroc pentru fiecare lună a anului. Nu consumați carne de pasăre, pentru că în popor se crede că vei râcâi la fel ca o găină tot anul următor.

Toată lumea spune să mâncăm pește în noaptea de Revelion, ca să trecem prin noul an ca peștele prin apă. De asemenea, nu este bine să te prindă noul an cu datorii, pentru că așa o vei duce tot anul.

Nici nu trebuie să împrumutați bani sau să dați cuiva cu împrumut în noaptea de Revelion, dacă vreți să aveți noroc la bani.

Nu aruncați gunoiul din casă, că se spune că vă veți arunca norocul. Încercați să nu aveți rufe pe sârmă în noaptea dintre ani, că este semn rău.

Faceți cât mai multă gălăgie de Revelion, ca să alungați toate spiritele rele. În cazul în care petreceți noaptea dintre ani acasă, la miezul nopții trebuie să aveți ușa deschisă. În acest fel, vechiul an poate ieși, ca să-i facă loc următorului.

Superstiții de 1 ianuarie

Și prima zi a anului vine cu diferite tradiții și obiceiuri. Astfel, trebuie neapărat ca prima persoană care vă trece pragul în noul an să fie un bărbat, ca să aveți noroc. Se spune că acesta nu trebuie să fie blond, pentru că aduce ghinion.

Nu cheltuiți niciun ban pe 1 ianuarie, ca să nu aveți probleme financiare în noul an. De asemenea, nu este bine să aruncați gunoiul din casă în prima zi a anului.

Nu dormiți mult pe 1 ianuarie, că veți fi somnoroși tot anul. În niciun caz nu trebuie să plângeți în această zi. Se spune că veți fi trist un an întreg dacă faceți asta.

De asemenea, nu uitați de colindători. Pe 1 ianuarie, este bine să-i primiți în casa dumneavoastră pe cei care vă sorcovesc sau vin cu Plugușorul. Doar așa veți alunga din casă tot ghinionul.

Nu faceți treabă în casă în prima zi a anului. Nu spălați rufe și nu măturați, pentru că veți arunca tot norocul din locuința dumneavoastră.


Abonează-te pe

Citește și:

Rețete pentru masa de Florii. Se mănâncă pește!

Decizie ȘOCANTĂ! Ce se întâmplă cu Borcea și Valentina Pelinel

Sfaturi vestimentare pentru femei plinuțe. Piese care le avantajează

Urări de Paște 2021. Cele mai potrivite mesaje pentru Învierea Domnului!

Daniela Iliescu, reacție după ce Culiță Sterp a fost căutat de poliție la Survivor România: ”Cu fiecare zi..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Modele de unghii cu flori pentru Duminica Floriilor

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri