Ce trebuie să facă fetele nemăritate de Sfântul Andrei 2022


Aflați din rândurile următoare ce trebuie să facă fetele nemăritate de Sfântul Andrei.


In articol:

În fiecare an pe data de 30 noiembrie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei. Această sărbătoare este inscripționată cu cruce roșie și are o importanță semnificativă pentru creștinii ortodocși.

Pentru români este o sărbătoare specială deoarece Sfântul Apostol Andrei este primul dintre apostoli care a propovăduit Evanghelia la geto-daci, pe teritoriul Dobrogei. Astfel, el este cel care a creștinat poporul român, fiind considerat ocrotitorul acestuia. Sfântul Apostol Andrei este numit și „Cel dintâi chemat”, deoarece el a fost primul care a răspuns chemării lui Iisus Hristos la apostolat. Astfel, sute mii de români poartă numele Sfântului, iar această sărbătoare are o semnificație aparte pentru poporul român și pentru creștinii de pretutindeni.

Această sărbătoare este una cu o însemnătate aparte, atât din punct de vedere religios, cât și spiritual. Ziua Sfântului Andrei este ultima sărbătoare din anotimpul toamna și reprezintă trecerea la o altă etapă.

Astfel, pentru fetele nemăritate, noaptea și ziua de Sfântul Andrei, constituie o perioadă importantă în care trebuie să respecte anumite tradiții și obiceiuri pentru a-și visa ursitul, pentru a se feri de spiritele rele, dar și pentru a avea parte de un viitor strălucit.

Ce trebuie să facă fetele   nemăritate de Sfântul Andrei

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei 2022

Sfântul Andrei 2022

În cadrul unei emisiunii, doamna Doina Ișfănoni, etnolog, a vorbit despre obiceiurile pe care trebuie să le practice fetele nemăritate în ziua de Sfântul Andrei.

Busuioc sub pernă

Citește și: Ce trebuie să porți de Sfântul Andrei 2022

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Fiica Madonnei, umilită la prezentarea Marc Jacobs dupa ce i s-a refuzat accesul în clădire- radioimpuls.ro

Ce trebuie să facă fetele nemăritate de Sfântul Andrei

Se spune că în noapte de dinainte de Sfântul Andrei, fetele nemăritate trebuie să-și pună o crenguță de busuioc sub pernă pentru a-și visa ursitul. În funcție de visul din noaptea Sfântului Andrei, fetele vor știi cât de frumos sau mai puțin frumos va fi alesul lor.

Citeste si: Derin îl trădează pe Volkan! Aflați cum va decurge planul de răzbunare pus la cale de Asya și ce se va întâmpla cu mariajul lui Volkan, astăzi, într-un nou episod dramatic din serialul Infidelul, de la 20:00!- kanald.ro

Citeste si: Intrigă în Casa Iubirii! Fetele au chef să se joace: „Deci, e vreuna care nu se epilează?”- stirilekanald.ro

 „ Fetele doritoare să știe ce se va întâmpla cu viitorul apropiat, mai ales dacă se căsătoresc sau nu se căsătoresc, puneau acest busuioc sub pernă .”, a spus doamna etnolog.

Colacul cu pâine dospită și usturoi

Argumentul esențial al Sfântului Andrei este usturoiul .”, spune specialistul în domeniu. Astfel, usturoiul are o puternică influența asupra spiritelor care se spune că bântuie în noaptea Sfântului Andrei, îndepărtându-le, dar și asupra fetelor nemăritate.

Acestea trebuie să frământe un colac cu pâine dospită și să pună în mijloc un cățel de usturoi. Colacul va fi lăsat într-un loc călduros din casă, timp de o săptămână. Se spune că dacă usturoiul va încolți, fata va avea noroc și se va mărita în anul care urmează.

De asemenea, fetele trebuie să mănânce usturoi cu sare din belșug pentru a se proteja de spiritele rele și de vrăjile care s-ar putea îndrepta asupra lor. „ Usturoiul și sarea sunt arme imbatabile .”, spune specialistul în domeniu.

Grâu la încolțit

Citește și: Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022? Vei avea noroc la muncă tot anul

Ce trebuie să facă fetele nemăritate de Sfântul Andrei

De Sfântul Andrei se pune grâu la încolțit pentru a prevesti viitorul.

Se aduce pentru rodnicie, pentru aflarea sorții și al recoltelor, grâul. Vedem după cum crește cum va fi norocul nostru. Norocul nostru la semănături, norocul nostru în casă, cum vom fi de sănătoși, dacă vom avea bani destui, dacă vom avea reușite .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, există un ritual vechi în care fetele care vor să afle dacă se vor mărita trebuie să își pună sub pernă 41 de boabe de grâu. Dacă în vis va veni cineva și le va lua grâul, atunci sunt șanse foarte mari să se mărite în anul ce vine. Dacă nu visează nimic referitor la grâul pe care l-au pus sub pernă, atunci vor mai fi ceva timp singure.

Lumânarea aprinsă la fântână

În altă zonă a țării, în noaptea Sfântului Andrei, fetele nemăritate merg la o fântână din sat și aprind o lumânare păstrată de la Paște. Acestea trebuie să lase lumânarea în fântână cu ajutorul găleții și să rostească o rugăciune către Sfântul Andrei, pentru a-și visa ursitul: „ Sfinte scoate chipul în fața apei/ Ca în vis să îl visez/ C-aievea să-l văz ". 


Abonează-te pe

Citește și:

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei 2022

Ce trebuie să porți de Sfântul Andrei 2022

Secretul celor mai buni ardei umpluți. Ingredientul pe care să-l adaugi, ies foarte gustoși așa - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Horoscop 5 februarie 2023. În această zi, Berbecii se vor simți foarte emoționați - stirilekanald.ro

Harika din serialul Totul pentru familia mea, apariție de senzație alături de părinții săi! Iată de la cine a moștenit actrița Gözde Türker frumusețea și talentul! - kanald.ro

Fiul Priscillei Presley, Navaronne Garcia, la un pas să fie ucis sub privirile mamei lui cu câteva zile înaintea morții Lisei Marie Presley - radioimpuls.ro

Cine este Pamela Anderson. Biografie: vârstă, carieră, familie. Rolul său în Baywatch i-a adus un succes colosal - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Se oferă 400 de lei de persoană, datorită unei hotărâri care se pregătește la Guvern! Cine sunt cei care beneficiază de bani
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri