Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022? Vei avea noroc la muncă tot anul


Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei este una dintre cele mai mari sărbători din această lună. Însă știați ce trebuie să aveți în portofel pentru mai mult noroc?


In articol:

Aflați din rândurile următoare cine a fost mai exact Sfântul Apostol Andrei, dar și care este cea mai puternică rugăciune adresată acestuia, în zi de sărbătoare.

În plus, descoperiți și ce trebuie să avem în portofel, pentru mai mult belșug, dar și cum ne putem visa ursitul.

 

Calendar ortodox 30 noiembrie 2022 Sfântul Apostol Andrei

Sfântul Apostol Andrei  a fost fratele Sfântului Petru. Cei doi au fost primii ucenici ai lui Hristos. Ca urmare al acestui aspect, imediat după ce a avut loc Pogorârea Sfântului Duh, Apostolii au primit, prin tragere la sorți, teritoriile unde vor predica.

Astfel, Sfântul Apostol Andrei a ajuns să predice în Scytia și Asia Mică.

Cu toate acestea, Sfântul Apostol Andrei a fost martirizat la Patras, în Grecia. În ciuda faptului că nu se știe exact anul în care acesta a trecut la cele veșnice, conform tradiției, se spune că a fost răstignit pe o cruce în formă de „X”, în timpul uneia dintre persecuții, fie cea a lui Nero, între anii 54-68 sau cea a lui Domițian, între anii 81-96.

Atunci când vine vorba despre sfintele sale moaște, se pare că există părticele din acestea, peste tot în lume, printre care se numără și bisericile din Cipru, Bulgaria, Germania, Franța, România și nu numai. Abia în anul 1995, s-a hotărât ca ziua  Sfântului Apostol Andrei  să fie însemnată cu cruce roșie, iar la distanță de doi ani, în anul 1997, acesta a fost declarat “Ocrotitorul României”.

Citește și: Mesaje de Sfântul Andrei 2022. "Din mici crenguțe de brad, din flori şi din iubire ţi-am împletit un “La mulți ani” aducător de fericire! La mulți ani Andrei!"

traditii si obiceiuri de sfantul andrei

Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022

[Sursa foto: ziarullumina.ro]

Citește și: Calendar ortodox 30 noiembrie 2022. Ce sărbătoare este miercuri?

 

Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022

Atunci când vine vorba despre tradițiile și obiceiurile legate de această sfântă sărbătoare a Sfântului Apostol Andrei, se pare că printre acesta se numără și cea legată de... noroc.

Se spune că, pentru a avea noroc tot anul, trebuie să sfințești câteva monede, iar mai apoi să le păstrezi în portofel. În plus, lângă aceste monede depozitate în portofel, ar trebui să ai alături și o cruciuliță și puțin busuioc.

Astfel, datorită acestui aspect, vei avea parte de mai mult belșug și spor în tot ce înseamnă muncă.

Citește și: Ce se mănâncă de Sfântul Andrei 2022

rugaciune de sfantul andrei

Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022

[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei 2022

 

Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul de Sfântul Andrei 2022

O altă tradiție mult cunoscută de Sfântul Andrei, ține de fetele care nu sunt încă măritate, dar abia așteaptă să-și viseze ursitul. Pe vremuri, fetele treceau prin adevărate ritualuri tradiționale pentru a reuși să-și afle alesul.

Printre aceste ritualuri tradiționale se numără și cel în care fetele apelau la turta din aluat foarte sărat, care era coaptă pe cărbuni încinși pentru ca ulterior, jumătate din această să fie mâncată înainte de culcare pentru a le face acestora sete, iar cealaltă jumătate era pusă într-un șervețel, chiar sub perna fetelor, până dimineața în zori.

Astfel, se spune că dacă în visul nostru va apărea un tânăr care vine să ne aducă apă, înseamnă că măritișul va avea loc în perioada imediat următoare, după post. În schimb, în cazul în care viitorul soț refuză să ne aducă apă în vis, este semn clar că va trebui să mai așteptăm.

Cu toate acestea, în zilele noastre nu prea se mai practică această tradiție exact ca la carte. În schimb, se pare că încă se păstrează tradiția firului de busuioc așezat sub pernă, pentru a ne visa totuși ursitul.

 

traditie cum iti visezi ursitul de sfantul andrei

Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022

[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Ce trebuie să porți de Sfântul Andrei 2022

 

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Apostol Andrei

„În numele Tatălui, și Fiului, și Sfântului Duh, Domnului să ne rugăm!

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiască Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim. Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţîi şi al milostivirii.

Nu ne lăsa, Doamne, nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, că un preamilostiv.

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, că din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin”.

calendar ortodox 30 noiembrie 2022

Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022

[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Ce se mănâncă de Sfântul Andrei 2022


Abonează-te pe

Citește și:

Ce se mănâncă de Sfântul Andrei 2022

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Ce trebuie să porți de Sfântul Andrei 2022

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei 2022

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„M-a șocat.” Ce gest a făcut Cristina Ciobănașu. Vlad Gherman a rămas surprins
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri