Ce rol pot avea jucăriile sexuale în viața de cuplu?


Ce rol pot avea jucăriile sexuale în viața de cuplu?

Un cuplu se întemeiază de cele mai multe ori pe atracția pe care partenerii o simt unul față de celălalt și pe împărtășirea unor principii de viață comune.

Iar viața sexuală și performanțele din dormitor nu sunt în multe cazuri doar un detaliu oarecare, ci chiar elementul cel mai important în menținerea acelei legături. Tocmai de aceea pentru a asigura trăinicia și durabilitatea unei relații este foarte important ca persoanele implicate să-și petrecă cât mai mult timp împreună și să discute cât mai mult despre pasiuniunile și dorințele lor.

Acolo unde există dragoste adevărată și dorința ca fiecare dintre parteneri să aibă patre de cele mai plăcute momente, există și deschiderea spre a vorbi și a acepta prezența unor jucarii sexuale si masina de sex cu vibrator pentru

a întreține și îmbunătăți performanțele. La modul general, cuplurile care pot explora noi moduri de intimitate, inclusiv testarea uneia sau mai multor jucării sexuale, au declarat că au rezultate mult mai bune în menținerea pasiunii și dorinței pe termen lung.

De-a lungul timpului atitudinea față de relațiile intime a cunoscut multe momente de condamnare și reprimare, dar și puncte în care nu existau niciun fel de reguli.

Astăzi, chiar dacă infidelitatea și schimbul rapid de parteneri nu sunt privite la fel de toată lumea, există o deschidere mult mai mare spre a nu condamna anumite tipuri de comportament și de a accepta foarte multe scenarii și situații.

Apariția a numeroase magazine de specialitate din care pot fi cumpărate ținute și diverse tipuri de jucării și vânzările lor în creștere sunt cea mai clară dovadă a faptului că oamenii sunt mult mai deschiși să experimenteze și să aibă o viață sexuală cât mai împlinită.

Există și numeroase studii care măsoară gradul de folosire și de îmbunătățire a relațiilor de cuplu în cazul celor care recurg la astfel de artificii. Astfel un studiu din 2016 din Statele Unite ale Americii spune că femeile și bărbații care au declarat că au o viață sexuală satisfăcătoare sau foarte bună, recurg adesea la jucării sexuale în relațiile intime dintre parteneri și caută mereu noi metode pentru a experimenta ceva nou și a se simți cât mai bine împreună.

Printre cele mai frecvente momente de îmbunătățire a vieții de cuplu sunt menționate: fac dușuri împreună, încercă noi pozițiții în pat sau în diverese locuri, nu neapărat acasă, programează partide de sex sau excursii în care să fie singuri etc..

Dacă în cazul celor tineri libertatea este mult mai mare, problemele și dificultățile persoanelor singure sau a cuplurilor cu copii sunt complet diferite. Cert este că și unii și alții sunt tot mai stresați de condițiile de viață și de dificultățile de la locurile de muncă, fapt ce afectează major durata și calitatea timpului petrecut împreună. În multe cazuri responsabilitățile, problemele sau tensionarea afecteză grav viața sexuală.

Problema introducerii jucăriilor sexuale în cuplu este încă destul de controversată. Dacă în unele situații, psihologii remarcă o scădere a stimei de sine, în cazul celor care deja erau afectați de lipsa de performanță, în alte situații prezența acestor jucării a dus semnificativ la îmbunătățirea performanței și a calității vieții de cuplu. Sunt cupluri care le acceptă și cupluri care nici nu vor să audă de ele. Sunt cazuri în care apelarea la ele rezolvă probleme și cazuri în care sporesc conflictul. Cert este că ele se dovedesc extrem de utile partenerilor între care există o bună comunicare și la care există deschidere spre a se asigura că fiecare dintre ei are parte de ceea ce este mai bun. Cu cât există o interacțiune mai pozitivă, cu atât există o dorință mai mare a unuia față de celălalt și o mai mare satisfacție atât în pat, cât și în afara lui.

Așadar, atunci când există o bună comunicare între parteneri și există o potrivire în dorințe și așteptări și viața intimă este una care are de câștigat. Iar dacă un partener se simte amenințat de introducerea jucăriilor sexuale și nu există deschidere făță de ele, prezența lor s-ar putea să facă mai mult rău decât bine. Nota nu trebuie să fie forțată niciodată și orice nouă situație trebuie discutată până la ajungerea la un acord comun. Sunt multe cazuri în care persoanele se pot simți jignite și cazuri în care persoanele care apelează la ele să nu își simtă lezată virilitatea, atractivitatea sau abilitățile sexuale.

Potrivirea și o bună comunicare între parteneri sunt ingredientele esențiale pentru a avea o viață intimă reușită. Partenerul care dorește să folosească jucării trebuie să poată vorbi deschis despre acest lucru, fără să-i fie teamă să fie judecat, respins sau considerat deplasat. Iar cel care primește această propunere să aibă prezența de spirit să nu reacționeze negativ încă de la prima aluzie. Decizia trebuie să fie comună și pașnică și trebuie să aibă ca scop principal o îmbunătățire a relației de cuplu.

Includerea de jucăriilor sexuale este un aspect pozitiv, atâta timp cât crește satisfacția sexuală într-o relație, când partenerii rămân deschiși și interesați de propriile înclinații și limite și doresc să aibă parte de experiențe noi.
Pentru mai multe detalii și informații despre jucării sexuale accesați site-ul Incitant.ro!


Abonează-te pe

Citește și:

CITEŞTE: Horoscop zilnic 18 ianuarie 2022. O zodie trebuie să-și gestioneze mai bine bugetul!

O veste tristă despre Celine Dion! La doar 40 de kilograme, organismul ei aproape că a cedat

CITEȘTE: Horoscop Taur FEBRUARIE 2022. Nativii zodiei Taur trebuie să îmbunătăţească relaţia de cuplu!

CITEȘTE: Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities - 15 ianuarie 2022

CITEȘTE: Cine este ARMIN NICOARĂ. De ce boală a suferit saxofonistul şi cine este iubita lui

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Cu ce se mânâncă GRANOLA

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri