Ce riscam daca facem sex dupa prima intalnire?


Ce riscam daca facem sex dupa prima intalnire?

De multe ori, cand ne simtim atrasi sexual de cineva si ne dorim o relatie intima chiar de la prima intalnire, intervine ratiunea si ne gandim daca este bine sa dam curs acestei dorinte.

Cel mai des, dorinta de a face sex apare noaptea, spune psihoterapeutul Fran Walfish. Asta datorita contextului social si al programului de lucru. Un studiu realizat in anul 2005 arata ca cele mai frecvente relatii intime au loc intre orele 11 p.m şi 1.00 a.m.

Daca o femeie va face sex de la prima intalnire, sunt mai mari sanse ca ea sa fie considerata usuratica inclusiv de catre partenerul ei, spune profesorul de psihologie Ramani Durvasula, de la California State University din Los Angeles.

Aceasta mentalitate persista chiar si in societatea moderna, liberala, de astazi. Femeia va fi considerata imorala, disponibila si va fi banuita ca face sex de la prima intalnire cu orice barbat, chiar daca acest lucru nu este adevarat.

In schimb, un barbat care se culca cu o femeie dupa prima intalnire va fi considerat un expert si va avea o parere foarte buna despre el, spune Paulette Kouffman Sherman, psiholog.

Un studiu recent, publicat in Clinical Psychology Review, arata ca femeile tind sa nu recunoasca cat de mult sunt interesate de sex, incercand sa atribuie acestui lucru o importanta mai mica decat cea reala.

De obicei, femeile care au venituri mai mari, care sunt independente financiar se simt mai libere sa aiba relatii sexuale oricand isi doresc, chiar si in afara unei legaturi stabile.

Totusi, in cazul in care femeia face sex de la prima intalnire, este posibil ca acest lucru sa scada sansele unei viitoare relatii stabile cu acel partener, spune Walfish.

Asta deoarece o relatie serioasa se bazeaza pe valori comune, pe respect si pe cunoasterea celuilalt.

O legatura bazata pe sex va avea de suferit dupa primele 3 luni, cand intensitatea dorintei va incepe sa scada.

Fenomenul este valabil in special in cazul barbatilor, care tind sa separe sexul de dragoste. De multe ori, intimitatea fizica duce la distantare emotionala.

Barbatii vor de fapt femei care se lasa mai greu cucerite, pentru care trebuie sa faca un efort ca sa le seduca, spune psihologul April Masini.

Obiceiul relatiilor pasagere, al aventurilor este intalnit mai ales in randul tinerilor, al studentilor, dar uneori chiar si adultii fac acest lucru, care de cele mai multe ori distruge din start o potentiala relatie.
Sursa: www.descopera.ro


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este (RUXI) Roxana Erdei. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

NOUTATE: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!


DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri