Castigi mai mult decat partenerul tau? Cercetatorii spun ca e posibil ca el sa te insele


Cercetatorii le dau vesti proaste femeilor care isi intretin partenerii de viata. Conform studiilor, acestia sunt mai tentati sa insele decat alti barbati.

"Ai crede ca oamenii nu ar vrea sa" muste mana care-i hraneste "ca sa spunem asa, dar cercetarile arata ca nu este asa. Oamenilor nu le place sa se simta dependenti de o alta persoana", a declarat Christin Munsch, un profesor asistent de sociologie la Universitatea din Connecticut.

Ea a analizat datele colectate de la mai mult de 2.750 de americani casatoriti, cu varste cuprinse 18 si 32 de ani , intre 2001 si 2011. Intr-un an, ea a constatat ca exista o sansa de 5% ca femeile care sunt in intregime dependente economic de sotii lor sa-si insele partenerul si de 15% sanse ca barbatii dependent de sotiile lor sa fie infideli acestora, arata studiul care a aparut in numarul din iunie al American Sociological Review.

Amenintarea masculinitatii lor poate explica de ce barbatii, care sunt in intregime dependenti economic de sotiile lor, sunt mai tentati sa triseze decat femeile in aceeasi situatie, a precizat prof. Munsch.

"Pentru barbati, in special tineri, definitia dominanta a masculinitatii este interpretata in termeni de virilitate si cucerire sexuala, in special in ceea ce priveste mai multi parteneri sexuali", a spus Munsch. "Astfel, infidelitatea poate fi o modalitate de recunoastere a masculinitatii amenintate. Concomitent, infidelitatea permite oamenilor amenintati, sa se distanteze de partener si, probabil, intr-un fel de a-si pedepsi, sotii lor care castiga mai bine"

Sursa: news.health.com


Citește și:

Piesa asta este hit, “Moldovenii” pe <repeat>!

Tragedia lui Hamude Dawoud continuă! Tatăl și fratele lui se află încă în pușcărie: „Sunt distrus”

Dezvaluri ale actritei Mine Tugay, Seniz, din serialul <Nemilosul Istanbul>: “Nici nu ma mai uit in oglinda!”

Tot ce trebuie să știi despre vitamina D! Cum să trăiești sănătos!

Servicii funerare complete pentru o inmormantare care respecta traditiile

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Tot ce trebuie să cunoști despre sucurile raw!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri