Care sunt semnele unei relații toxice


Se întâmplă des ca persoanele să se afle în relații toxice, iar ele să nu realizeze acest lucru. Dacă vă aflați într-o relație de acest tip, cel mai bine este să încercați să stați departe, deoarece nu veți avea niciun beneficiu de pe urma ei.


In articol:

Andreea Raicu, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre semnele unei relații toxice și despre sacrificiile pe care le fac femeile pentru a-l mulțumi pe partener. Iată cum îți dai seama că relația în care te afli este una toxică.

Citește și: Reguli de comunicare în relația de cuplu

Care sunt semnele unei relații toxice

Care sunt semnele unei relații toxice

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum să ne recâștigăm încrederea după ce am fost trădați de partener. ”Femeia înșeală pentru că se simte singură și are nevoie de intimitate.”.

Semnele unei relații toxice

Andreea Raicu consideră că în momentul în care începem să ne blamăm pentru anumite lucruri, este momentul în care trebuie să realizăm că ne aflăm într-o relație toxică, chiar dacă procesul de acceptare este unul destul de lung.

„Se întâmplă de foarte multe ori să ne blamăm și acesta este motivul pentru care stăm foarte mult în niște relații care nu ne fac bine, stăm în relații toxice. În primul rând este un proces în care este foarte greu ca tu să accepți că stai într-o relație toxică. Mai întâi să definești ce înseamnă o relație toxică, după aceea să realizezi că tu ești în relația aia și să accepți pentru că mulți oameni trăiesc în relații toxice și consideră că este doar o perioadă, iar lucrurile vor trece.

De cele mai multe ori femeile nu reușesc să îi schimbe pe bărbați, deoarece schimbarea nu trebuie să vină din exterior, un om nu se schimbă pentru că îi spui tu, nu face lucruri pentru că îi spui tu, le face în timpul lui, în momentul în care este pregătit să facă asta și atunci când vrea să facă asta, pentru că poate sunt oameni care vor să o facă, dar nu sunt pregătiți și nu au ceea ce le trebuie în interior. Există două categorii de oameni, cei care vor să lucreze cu ei și să ducă acolo cu tot curajul și cei care, pentru că au suferit atât de tare, sunt complet deconectați și nu admit ceea ce trăiesc”, a spus Andreea Raicu.

De obicei, în momentul în care se află într-o relație toxică, femeile consideră că este vina lor și că trebuie să își dea mai mult interesul, dar acest lucru le va face rău, iar partenerul se va îndepărta și mai mult.

„Femeile se gândesc că poate este vina lor, că nu au fost destul de drăguțe și consideră că trebuie să facă mai mult, iar acest lucru îi va face rău și ei și îi va îndepărta și partenerul, deoarece nimeni nu vrea să stea cu cineva care se agață de el încontinuu. Orice om sănătos are nevoie de spațiul lui, de independența lui. Într-o relație sunt trei entități, fiecare independent și relația. În momentul în care cei doi nu au viețile lor separate ajung să se plictisească, să se obosească, pentru că elementul de noutate e foarte important în relație, e important ca fiecare să aibă viața lui și din ce învață să aducă în relație”, a mai adăugat ea.

Citește și: Ce vor bărbații într-o relație. „Dacă ar face femeile asta, relația ar înflori”

Care sunt semnele unei relații toxice

Care sunt semnele unei relații toxice

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Patru zodii care vor fi binecuvântate în luna Noiembrie 2022. Află ce zodii vor beneficia de noroc

Ce a mai declarat Andreea Raicu despre relațiile toxice

Ideea că există cineva mai bun decât noi poate fi prezentă chiar dacă îi dăm spațiu partenerului, chiar dacă nu îi dăm, deoarece oricine se poate întreba acest lucru, iar în acele momente problema este la noi, nu la partener.

„Această idee că există cineva mai bun decât noi poate exista și dacă îi dai spațiu și dacă nu îi dai spațiu. Oricine se poate întreba acest lucru, dar în momentul în care trăim cu această frică, este o problema a ta, nu a partenerului tău. De fiecare dată, noi ca femei, avem tendința să cicălim și vorbim mereu despre celălalt. În momentul acela omul se simte atacat și ripostează. Un lucru pe care eu l-am învățat și mi s-a părut incredibil în comunicare a fost faptul că trebuie să îl asculți pe omul de lângă tine, să îi dai spațiu, să îl lași să vorbească și să îl întrebi ce simte, iar în momentul în care eu am de reproșat ceva cuiva nu vorbesc despre partener și îl calc în picioare pentru ceea ce face. Îți dai seama că ai o relați toxică, atunci când există această luptă, în care nu ai niciodată liniște și încerci să îți mulțumești partenerul, calci pe cărbuni tot timpul ca să nu deranjezi, ca să nu spui ceva care ar putea să îl deranjeze pentru că el sare, lipsa de comunicare, faptul că ești cu un partener care nu este niciodată interesat de tine și de nevoile tale, totul este doar despre el, incapacitatea de a comunica cu partenerul, deoarece el este în lumea lui și nu este interesat de tine. Sunt multe lucruri, incapacitatea asta de a te punea conecta, pur și simplu el nu este un suport pentru tine, nu te respecta, nu te apreciază, ba mai mult, se comportă urât cu tine și te agresează verbal, în unele cazuri și fizic. Pentru o relație trebuie să muncești, deoarece nu sunt cum vedem noi în filme”, a mai declarat ea.

Citește și: Când e bine să apelați la terapie de cuplu. 5 momente în care trebuie să acționați

Care sunt semnele unei relații toxice

Care sunt semnele unei relații toxice

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum îți dai seama că ai un partener posesiv. „De multe ori nu suntem conștienți”

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Relații cu beneficii. Ce reprezintă această prietenie?

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Reguli de comunicare în relația de cuplu

Cum să fii un bărbat cu bune maniere în orice moment? „În ziua de astăzi este normal”


DISTRIBUIE
acest articol

Tu & El
10 semne că partenerul te înșală!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri