Când au poftă de sex femeile gravide şi de ce e obligatoriu să o facă în sarcina


Există atâtea mituri în ceea ce priveşte sexul în timpul sarcinii, încât nu mai ştim ce să credem. Ce este adevărat şi ce nu? Putem face sex în timpul sarcinii sau nu? Este dăunător sau benefic sexul în timpul sarcinii? Dincolo de problemele medicale în cazul cărora medicul poate face recomandarea evitării contactelor sexuale în timpul sarcinii, există numeroase alte motive pentru care sexul în timpul sarcinii este deosebit de benefic.

În ce de-al treilea trimestru

Libidoul rămâne la cote maxime şi în al treilea trimestru de sarcină, însă scade interesul pentru sex, deoarece acum partenerii se pregătesc pentru venirea pe lume a copilului. Activitatea sexuală din această perioadă vascularizează şi mai mult zona pelviană şi provoacă contracţîi uşoare, ceea ce contribuie la o naştere uşoară.

Asadar!

Dacă medicul nu ţi-a interzis contactele sexuale în timpul sarcinii, atunci nu ai nici un motiv să renunţi la sex. Dimpotrivă! Sexul în timpul sarcinii este benefic pentru ţine, bebeluşul tău, dar şi pentru partenerul tău şi sănătatea relaţiei voastre. Iată câteva motive pentru care viaţă ta sexuală ar trebui să fie la rang de cinste în timpul sarcinii.

1. Sexul reduce efectele stresului!

Efectele hormonului stresului, cortizolul, sunt reduse semnificativ datorită contactelor intime şi atingerilor regulate. Cortizolul este cauza multor efecte neplăcute ale sarcinii, incluzând depozitarea grăsimilor şi a toxinelor nedorite, perturbarea ciclului de somn, a bio-ritmului şi a lipsei dorinţei sexuale, scade toleranţă la durere, creşte disconfortul sarcinii şi te face să te simţi obosită.

O rămăşiţă a vremurilor când strămoşîi noştri trebuiau să vâneze şi să adune fructe pentru a supravieţui, cortizolul are rolul de a pregăţi organismul pentru stres maxim, cum ar fi înfometarea sau luptele fizice. Nici unul dintre aceste motive de stres nu mai există în zilele noastre, însă organismul nostru nu şi-a dat seama încă! Fă-ţi o favoare şi profită de sex pentru a diminua efectele negative ale cortizolului asupra ta şi a bebeluşului tău.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

George Burcea, gest surprinzător după ce Andreea Bălan a confirmat despărțirea

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Tu & El

Parteneri