Bani de la stat pentru nuntă și botez prin proiectul „Family Start”. Cât valorează creditele acordate tinerelor familii


Executivul are în plan garantarea unor credite adresate familiile noi întemeiate pentru a face nuntă, botez, pentru a-și cumpăra o mașină sau pentru a plăti creșa sau grădinița copilului.


In articol:

Guvernul intenționează să adopte proiectul intitulat „Family Start” prin care noile familii ar putea primi bani de la stat pentru a putea face nuntă, botez, pentru a-și achiziționa o mașină sau pentru a plăti creșa sau grădinița copilului. Cât ar putea valora creditele acordate tinerelor familii.

Citeste si: Se dublează alocațiile elevilor! Cine va beneficia de sprijinul din partea Guvernului

Bani de la stat pentru nuntă și botez prin proiectul „Family Start”

Premierul Nicolae Ciucă  a transmis un mesaj prin care susține că, pentru prima dată în istoria țării, Guvernul are un minister dedicat vieții de familie și dispus, totodată, „să găsească soluțiile cele mai bune pentru copii, tineri și familii la un loc”.

Oficialul a amintit despre programul „Sprijin pentru România”, care prevede, printre altele, decontarea procedurilor de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii.

„Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de guvern", a susținut Ciucă.

Citeste si: Bani în plus pentru femeile ieșite la pensie! Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi sumele în conturi

Cât valorează creditele acordate tinerelor familii

Pe de cealaltă parte, ministrul Familiei Gabriela Firea, a explicat câți bani vor putea fi luați prin intermediul acestor credite de stat:

- Credite în cuantum de 10.000 de euro, pentru studenţi, pentru a-şi plăti anumite nevoi personale

- Credite de 15.000 de euro pentru tinere familii sau pentru tineri, în general, nu neapărat constituiți într-o familie

Fostul edil al Capitalei a specificat faptul că aceste credite vor putea fi acordate tinerilor pentru plata chiriei, pentru plata creșei, grădiniței, și afterschool-ului la care merg copiii, dar şi pentru evenimente personale- nuntă sau botez.

„Diferenţa dintre aceste credite şi un credit obişnuit de consum, care poate fi contractat acum de la o bancă privată este în primul rând garanţia statului. Nu se cere dovada unor venituri, nu se pune gaj pe o anumită proprietate, deci sunt favorabile tinerilor şi sunt asemenea celor pe care noi le cunoaştem, dar din păcate, doar din literatura de specialitate sau din filme", a precizat Gabriela Firea.

Programul „Family Start” se va adresa tinerilor cu vârsta între 18 și 45 de ani, până acum nefiind anunțate și condițiile în care vor putea fi accesate aceste credite.


Abonează-te pe

Citește și:

STUDIU Femeile din România sunt mai bolnave decât bărbații. Cu cât a scăzut speranța unui trai sănătos: „Stilul de viață al femeilor s-a apropiat de cel al bărbaților”

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

Cuvinte pe care mămicile nu ar trebui să le spună niciodată copiilor. Psiholog Dana Crișan: „Imaginea despre sine are de suferit. Asta nu îl validează”

Femeile vor ieși la pensie la aceeași vârstă cu bărbații! Află când se aplică măsura

„Nu primesc invitație, nu mă prezint”. Silvius Prigoană s-a căsătorit cu logodnica lui, Georgiana

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscopul săptămânal 27 iunie - 3 iulie 2022 cu astrologul Ana Maria Ticea. O zodie ajunge în pragul despărţirii!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri