Alpinistii sexuali: uite cum isi aleg victimele si cat de bine stiu sa se foloseasca de slabiciunile sexuale ca sa-si atinga scopurile!


Sexul devine una dintre cele mai puternice si mai periculoase arme atunci cand este folosit pentru a manipula si a obtine beneficii personale.

Alpinistii sexuali dezvolta o capacitate incredibila de a identifica slabiciunile celor care ii pot ajuta sa obtina ceea ce-si doresc si, mai ales, nu privesc in urma inainte de a trece la urmatoarea victima.

Sintagma alpinisti sexuali este folosita de psihologul american Gregory L. Jantz pentru a identifica persoanele care se folosesc de sex pentru a urca pe scara sociala, profesionala sau pentru a dobandi in mod egoist orice alt fel de beneficiu.

Psihologul arata ca pentru alpinistii sexuali nu conteaza aproape deloc obtinerea propriei placeri sexuale. Ceea ce-i ajuta sa-si atinga scopul este tocmai importanta extrema pe care o acorda satisfacerii sexuale si emotionale a partenerului vizat, devreme ce acesta este modalitatea prin care vor ajunge mai aproape de scopul personal.

Psihologul atrage atentia ca tocmai de aceea alpinistii sexuali sunt foarte diferiti de manipulatorii sexuali, acestia din urma dorind sa obtina favoruri sexuale pentru propria placere, fara sa-i intereseze in vreun fel daca celalalt se simte bine sau nu. Aceasta grija aratata de alpinistii sexuali fata de fericirea „tintei“ este factorul cel mai important in procesul de apropiere si de cucerire, tocmai pentru ca lasa impresia unei iubiri adevarate, explica acesta pentru Psychology Today.

Obiectivele alpinistului sexual se pot axa pe obtinerea unor drepturi, privilegii, a puterii intr-un domeniu, dobandirea unei pozitii, iar toate acestea implica existenta unui soi de alianta cu cel care il va ajuta sa acceada la ceea ce ravneste. Problema este ca din aceasta alianta are de castigat numai profitorul sexual.

Firi manipulatoare, stapane pe sine si cameleonice

Dincolo de puterea de manipulare si de intuitia extraordinara cu care sunt inzestrati, stapanirea de sine ii ajuta pe alpinistii sexuali sa ramana langa victima oricat este necesar pentru a-si atinge obiectivele. Un aspect interesant relevat de psihologul Gregory L. Jantz este ca aceste persoane stiu cum sa faca victimele sa devina interesate de ele chiar si atunci cand intr-o prima faza nu se arata atrase de ele.

Alpinistii sexuali cladesc pas cu pas dorintele sexuale care le vor permite sa se apropie de cel care nu le acorda atentie, daca decid ca este cea mai profitabila varianta. Asa reusesc sa se inflitreze tot mai adanc in mintea si in viata lor, pana devin indispensabili, spune Jantz.

Alpinistii sexuali cu experienta trec foarte usor de la un partener la altul, fara sa se ataseze sau sa regrete, chiar daca ii uneste o casatorie sau venirea pe lume a unor copii. Practic, nevoia de a trece la urmatorul nivel devine in cazul lor ratiunea de a trai, restul aspectelor palind prin comparatie. Adesea, partenerii alpinistilor sexuali sunt practic devastati emotional cand realizeaza ca vor fi parasiti, tocmai pentru ca au trait pana in acel moment cu credinta ca au langa ei o persoana iubitoare, de incredere si un aliat de nadejde.
Citeste continuarea pe: www.adevarul.ro
Citește și:

Piesa asta este hit, “Moldovenii” pe <repeat>!

Tragedia lui Hamude Dawoud continuă! Tatăl și fratele lui se află încă în pușcărie: „Sunt distrus”

Dezvaluri ale actritei Mine Tugay, Seniz, din serialul <Nemilosul Istanbul>: “Nici nu ma mai uit in oglinda!”

Tot ce trebuie să știi despre vitamina D! Cum să trăiești sănătos!

Servicii funerare complete pentru o inmormantare care respecta traditiile

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Tot ce trebuie să cunoști despre sucurile raw!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri