Adevărul despre bărbații violați de femei. Cine ar fi crezut că ei sunt abuzați sexual atât de des


"Îți poți imagina că mulți bărbați trăiesc cu frica asta, de a raporta abuzul, mai ales în cazul unui agresor feminin."

Categoria de „penetrare forțată" nu este tipul de violență pe care ți-l imaginezi atunci când te gândești la agresiune sexuală, cum a scris și Slate Hannah Rosin despre lucrarea lui Stemple din 2014. Dar are repercusiuni similare, atât psihologice cât și fizice, ce includ disfuncționalitate sexuală, depresie, lipsa încrederii în sine și dificultăți în relațiile pe termen lung.

Am cunoscut un bărbat care a fost abuzat în copilărie de către o femeie. Până în ziua de azi, el a rămas cu frica de a rămâne singur într-o cameră cu o femeie.

Deși, efectele agresiunii sexuale asupra bărbaților necesită o cercetare mai amănunțită, noile studii ale lui Stemple se concentrează pe agresori. Într-un studiu nou, publicat recent, ea și alți doi cercetători analizează patru sondaje mari de la CDC și de la Biroul de Statistică în Justiție, pentru a înțelege mai bine comportamentul unui agresor feminin, în care au analizat atât victimele masculine, cât și cele feminine. Descoperirile contrazic convingerile populare că femeile nu pot abuza sexual bărbații.

Citeste si: Poveste adevărată: "După noaptea nunţii, mi-e frică să mai fac sex cu soţul meu"

„Oamenii consideră că abuzurile feminine sunt rare", spune Stemple. „Ei cred că e o greșeală, cum e cazul profesoarei de liceu care a întreținut relații sexuale cu un elev. Dar, potrivit sondajelor, e un fenomen deja răspândit și aparent nimeni nu știe asta. Mi se pare absolut uimitor."

Amenințarea femeilor agresori a fost neînțeleasă mult timp și minimalizată de către cercetători. Deși posibilitatea a fost prima oară documentată în 1930, în literatura de cercetare, studiile sistematice referitoare la victimizarea sexuală de către femei nu au fost continuate până în 1990. Chiar și în punctul ăla, cercetările erau sub-dezvoltate și se concentrau în principal pe abuzul sexual asupra copiilor. De abia în ultimul deceniu, studiile au început să atingă și alte zone.

Noul studiu întreprins de Stemple prezintă rezultatele celui mai recent sondaj telefonic de la CDC, care a descoperit că 68.6% dintre bărbații care au raportat un abuz sexual, descriu agresori feminini. Între timp, din categoria celor care au raportat că au fost forțați să penetreze - „o formă de sex fără consimțământ, în care bărbații sunt victimele" potrivit studiului - 79.2% au descris agresori feminini.

Citeste si: Cele mai bizare obiceiuri sexuale: Ţara unde musafirii au dreptul să facă amor cu stăpâna casei. O sarcină este semn de prosperitate

citeste continuarea pe vice.com


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Fashion

Andreea Bălan, din nou în rochie de mireasă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Tu & El

Parteneri