Adevărul despre bărbații violați de femei. Cine ar fi crezut că ei sunt abuzați sexual atât de des


"Îți poți imagina că mulți bărbați trăiesc cu frica asta, de a raporta abuzul, mai ales în cazul unui agresor feminin."

Stereotipurilor dominante întăresc ideea că bărbații nu pot fi agresați sexuali de femei.

Dar conform unui nou studiu, în jur de două treimi din bărbați au raportat agresiuni sexuale din partea femeilor.

Potrivit profesoarei de Drept de la UCLA, Lara Stemple, există multe lucruri incredibile legate de sondajul despre violență sexuală, realizat de Centrul de Control și Prevenire a Bolilor (CDC). Ea explică: „Persoana care alcătuiește interviul este instruită să pună multe întrebări pentru a optimiza confortul celui intervievat. De asemenea, e vorba despre un sondaj al sănătății, ceea ce oferă un context bun ca oamenii să se gândească la corpurile și starea lor de sănătate."

Când au raportat rezultatele sondajului, cei de la CDC nu au ținut cont de bărbații care au fost forțați să penetreze o altă persoană, prin constrângere, forță fizică, sau lipsa consimțământului. Aceștia au băgat cazurile respective în categoria de „alte victimizări", alături de ofense mai puțin grave, cum ar fi „experiențe sexuale nedorite, fără contact fizic".

Citeste si: A făcut sex pentru prima dată la 51 de ani, deși a fost măritată de două ori. "Soțul meu a leșinat când am vorbit despre..."

Stemple spune că ei „au trecut agresiunea sexuală în același context cu ofense verbale perverse sau expunerea părților intime față de cineva. Nu este același lucru și asta reduce gravitatea abuzului."

Limbajul necorespunzător adoptat de CDC pentru a cataloga victimele masculine ale abuzului sexual subliniază o tendință îngrijorătoare printre cercetători, precum și printre consilierii pentru cazurile de viol și autoritățile oficiale, spune Stemple. Implicația o reprezintă faptul că „pentru bărbații, orice sex e un sex bun."

„Felul în care vorbim despre bărbați și sex trebuie să se schimbe", spune Stemple. „Atunci când încă mai credem în astfel de stereotipuri masculine, asta îi intimidează pe bărbați să vorbească deschis despre experiențele în care au fost abuzați sexual."

Citeste si: Cum le ajută masturbarea pe femei

Stemple și-a concentrat cercetările asupra violenței sexuale împotriva bărbaților și asupra faptului că acest fenomen este sub-raportat. În 2014, ea a publicat o lucrare despre victimele masculine ale violenței sexuale, în care a analizat câteva sondaje naționale și a descoperit că, atunci când a analizat cazurile în care bărbații au fost forțați „să penetreze" pe altcineva, ratele de contact sexual fără consimțământ între bărbați și femei erau practic egale: 1 267 de milioane de bărbați au fost victimele unui abuz sexual, în comparație cu 1 270 de milioane de femei.

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Roxana de la Puterea dragostei, acuzată că s-a dezbrăcat pentru o pereche de adidași

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Tu & El

Parteneri