6 tipuri de sex. Tu in care crezi?


6 tipuri de sex. Tu in care crezi?

Romantica? Procreativa? Expresiva? Tu cum ai descrie intr-un cuvant viata ta sexuala?

Subiectul “sex” fascineaza in continuare: desi uneori avem senzatia ca s-a spus totul, cercetatorii gasesc mereu in explorarea sexualitatii umane un punct bun de plecare catre studii si analize.

Asa este si cazul specialistului american in filosofie Dr. Caroline J. Simon, de la Hope College care a sintetizat 6 perspective asupra sexului in volumul “Bringing Sex into Focus”. Iata care sunt acestea!

Sexul ca legamant- practic, actul sexual este vazut ca un combustibil pentru mentinerea unei legaturi stranse intre membrii unui cuplu stabil pe viata.

Sexul procreativ- din aceasta perspectiva, singurul scop al actului sexual este aducerea pe lume a unui copil, in cadrul cuplului heterosexual.

Sexul romantic- conform acestei viziuni, actul sexual este intotdeauna rezultatul unei iubiri profunde, iar oamenii ar trebui sa fie fideli doar atat timp cat dureaza dragostea.

Sexul ca placere- in acest caz, legatura dintre dragoste si sex este considerata desueta.

Practic, sexualitatea are drept atribut cautarea placerii intense, de comun acord intre cei doi parteneri.

Sexul ca putere- din aceasta perspectiva, dorinta suprema este aceea de posesie unidirectionala, aceasta explicand uneori legatura dintre sex si violenta.

Sexul ca expresie- in aceasta situatie, sexualitatea este esenta starii de bine a fiintei umane, iar inhibitiile nu sunt deloc naturale.

“Nu incerc sa spun totul despre sexualitate, ci doar sa punctez acele lucruri pe care oamenii nu le spun cu voce tare” a declarat dr.

Simon. “Practic, viziunile uneori diametral opuse pe care le au oamenii despre sex nu prea sunt impartasite si discutate cu voce de tare. De aceea, nu trebuie sa ne miram de ce apare uneori suferinta in cadrul cuplului in conditiile in care nu exista aceleasi asteptari in privinta sexualitatii” a subliniat dr. Caroline Simon.

“De multe ori, comportamentele sexuale creeaza probleme oamenilor. Insa raul nu este intotdeauna intentionat.
Pur si simplu, oamenii nu sunt constienti de efectul pe care-l au asupra celorlalti”
a adaugat dr. Caroline Simon.
Sursa: www.csid.ro


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cum se scot petele de CAFEA de pe hainele preferate

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE

CITEȘTE: De ce să pui oțet în fierul de călcat

CITEȘTE: Cu ce se curață fierul de călcat de arsură


DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

98 MESAJE de SFÂNTUL Nicolae 2021. Surprinde-ți părinţii, iubitul, bunicii, socrii, soţul, profesorii, șefii sau colegii cu un mesaj de 6 decembrie 2021

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri