5 secrete prin care poți să faci cozonacii pufoși, cu minimum de efort


5 secrete prin care poți să faci cozonacii pufoși, cu minimum de efort

Cozonacii se numără printre vedetele mesei de Paște. Iată secretele pe care trebuie să le știți, pentru a pregăti cei mai pufoși cozonaci pentru mâine.


In articol:

Credincioșii ortodocși sărbătoresc mâine Învierea Domnului, cea mai importantă zi pentru creștini. Dacă vreți să-i îndulciți pe cei dragi și cu un cozonac pufos, pregătit în casă, noi vă dezvăluim câteva trucuri, care o să vă ajute să nu dați greș cu această rețetă.

Făina, ingredientul de bază pentru cei mai buni cozonaci

Știm că orice gospodină este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru masa de Paște. Totuși, dacă mai aveți timp să faceți și un cozonac, dar vă e teamă că nu o să vă iasă perfect, stați liniștite.

Există câteva secrete, care o să vă ajute să coaceți cei mai pufoși cozonaci, cu minimum de efort.

Nu contează că îi preparați cu nucă, rahat, stafide, cu mac sau cu ciocolată. Cel mai important aspect la cozonaci este, fără îndoială, aluatul. Acesta necesită cea mai mare atenție, dacă vreți să fiți lăudată pentru rezultatul fnal.

Nu spune nimeni că prepararea cozonacilor este ușoară. Trebuie să recunoaștem că, pe cât sunt de gustoși, pe atât sunt de pretențioși.

Poate nu o să credeți, dar cel mai important ingredient al cozonacilor este făina. Chiar dacă veți urma cea mai bună rețetă, cozonacul nu o să vă iasă așa cum trebuie, dacă făina nu este cea potrivită.

Astfel, aveți nevoie de făină ”000” sau făină ”480”, pe care trebuie să scrie neapărat că este de cozonac. Făina se ține într-un loc cald, ca să se usuce. În acest fel, va fi mai ușor de frământat, iar aluatul nu se va lipi.

Secretele cozonacilor pufoși

Acum, că ați aflat ce făină să folosiți, puteți să vă apucați de pregătirea cozonacilor. Așa cum v-am promis, o să vă dezvăluim 5 secrete, pentru a obține cei mai pufoși cozonaci, fără să depuneți efort.

1. Este foarte important ca ingredientele pe care le folosiți pentru aluatul de cozonac să fie la temperatura camerei, pentru ca aluatul să crească frumos.

2. Maiaua pentru cozonac se pregătește cu lapte călduț, nu fierbinte!

3. Lăsați maiaua să crească, până în momentul în care făina presărată deasupra începe să crape.

4. Aluatul se frământă cel puțin 30 de minute.

5. Nu deschideți deloc ușa cuptorului, cât timp cozonacii sunt înăuntru.

Un alt truc pentru cozonaci delicioși este și cantitatea de sare pe care o adăugați în aluat. Sarea ajută glutenul să se activeze, iar cozonacul va fi pufos. Ideal este ca sarea să fie 1% din cantitatea de aluat.

Aveți grijă să nu puneți prea mult zahăr în cozonac, pentru că se va mări timpul de dospire a aluatului. Sarea și zahărul se adaugă direct în făină, fără să fie dizolvate înainte.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop zilnic luni, 10 mai 2021. O zodie trebuie să revină la dietă și sport!

Bombă în showbiz! Au DIVORȚAT în secret după 10 de căsnicie

Numărul destinului 2021 \ Cifra destinului în numerologie 2021

Horoscop 9 mai 2021: O zodie împrumută bani pe care nu îi mai poate recupera!

Roxana Buzoiu de la Puterea Dragostei are planuri de nuntă cu iubitul congolez: "Ne iubim de două luni"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Cine a fost Jacqueline Kennedy Onassis: cea mai iubită Primă Doamnă a Americii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri