3 lucruri nebunesti pe care oamenii le credeau despre femei: "Vaginul are dinti"


3 lucruri nebunesti pe care oamenii le credeau despre femei:

De-a lungul istoriei, femeile au fost defavorizate şi marginalizate, iar opresiunea şi ignoranţa cu care s-au confruntat frizau absurdul de cele mai multe ori. Paradoxal, dar deloc surprinzător, acelaşi lucru era valabil şi în lumea ştiinţifică, iar aşa-zişii experţi în medicină avansau teorii nebuneşti când venea vorba de anatomia femeilor.

1. Uterul „migrează” prin corp

Cele mai vechi texte care susţin această teorie datează din secolele al IV-lea şi al V-lea, asociate cu Hipocrate, părintele medicinii occidentale. Grecii antici credeau că uterul are capacitatea de a se deplasa prin corpul femeii după cum doreşte, cauzând dezechilibre şi chiar boli.

„În partea mediană a femeii se află uterul, un viscer femeiesc ce seamănă cu un animal, deoarece se mişcă din propria iniţiativă încoace şi încolo”, se precizează în traducerea unui text medical grec realizată de medicul scoţian Francis Adams în 1856.

2. Femeile sunt doar nişte bărbaţi defecţi

Aristotel, unul dintre cei mai respectaţi gânditori din istorie, avea nişte idei ridicole despre femei. El credea că femeile nu sunt altceva decât „bărbaţi diformi” şi că sunt inferioare sub toate aspectele. La acea vreme, se credea că femeile s-au născut „greşite” din punct de vedere anatomic din cauza unei diformităţi a uterului mamei.

Aristotel credea că femeile sunt supusele bărbaţilor, dar cu statut superior sclavilor.

„Sclavului îi lipseşte cu desăvârşire dreptul de a lua o hotărâre; femeia îl are, dar îi lipseşte autoritatea; copilul îl are, însă incomplet”, afirma Aristotel în „Politica”.

3. Vaginul are dinţi

Potrivit unor poveşti din folclor, vaginul poate dezvolta dinţi, iar orice bărbat care se atinge de o femeie dotată cu un astfel de organ riscă să fie castrat. Cel mai probabil, aceste poveşti erau promovate pentru a descuraja sexul cu femei necunoscute şi violurile.

Sursa: incredibilia.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Top 10 cele mai bune sfaturi despre sex

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Ce faci cand sotul nu mai are chef de sex?

8 momente cand este normal sa n-ai chef de sex

Nu ai chef de sex? Iata ce alimente iti pun pe butuci viata intima

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion
3 ținute de vară pentru birou. Îndrăznește și pentru ținute colorate și extravagante
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri