Sos de hrean - Numai bun pentru fripturi

Sunt multe retete de sos de hrean, cea mai simpla cred ca este cea in care hreanul se curata, se da pe razatoare si se amesteca cu smantana. Reteta mea este un pic mai complexa dar tot cu smantana. Musai sa fie smantana grasa pe care eu intotdeauna o cumpar de aici pentru ca am de unde alege.

Ingrediente:

    1 bucata mare de hrean ( aproximativ 300g)

    400ml smantana minim 25% grasime
    1 lingura untura de porc
    1 lingura otet
    100ml apa
    1 lingura faina
    sare

Mod de preparare:

Puteti sa folositi mai mult hrean, aveti grija sa fie si iute nu doar aromat, altfel se pierde tot farmecul retetei. Asadar punem ochelarii si masca de protectie si curatam hreanul apoi il dam pe razatoarea cu gauri mici. Trebuie sa va miscati rapid pentru ca se oxideaza foarte repede. Intr-o tigaie se topeste untura, se adauga 1 lingura de hrean ras si se lasa putin sa se prajeasca. Se adauga apa, se lasa cateva minute la foc mic.

Citeste continuarea aici.

viewscnt

Pentru tine

Parteneri