Secretul pentru cele mai bune chiftelute! Asta trebuie sa faci ca sa-ti iasa delicioase!

Publicat la: 12:01, 04 Ianuarie

Chiftelutele iti pot da groaznice batai de cap: fie nu pui suficient de multa sare, fie nu le prajesti cat trebuie, ba iti ies prea tari, ba prea uscate, ba raman crude la interior.

 

Iata ce greseli nu mai trebuie sa faci niciodata cand prepari chiftelute.
Nu pui suficient de multa sare
Chiftelutele trebuie sa fie condimentate bine. Cantitatea ideala de sare este de o lingurita la 450 g de carne.
Pui prea multe oua crezand ca, astfel, vei obtine un amestec vascos
Ouale nu inmoaie amestecul, ci leaga compozitia. Foloseste un ou pentru fiecare jumatate de kilogram de carne. De altfel, ai grija sa nu pui prea multa paine (pesmet) – o jumatate de cana la 450 g de carne este suficienta.
Amesteci compozitia cu lingura
Cand faci chiftelute, toate ingredientele se pun in vas in acelasi timp, apoi se amesteca folosind degetele. Astfel, carnea nu se va zdrobi.
Le prajesti prea putin
Chiftelutele trebuie sa fie prajite bine pe ambele parti. Pentru a evita sa se lipeasca una de cealalta si sa ramana marginile crude, cand le pui in uleiul incins, departeaza-le usor cu o paleta. Aplica aceeasi metoda si in cazul chiftelutelor cu sos.
Sursa

Iata ce greseli nu mai trebuie sa faci niciodata cand prepari chiftelute.

Nu pui suficient de multa sare


Chiftelutele trebuie sa fie condimentate bine. Cantitatea ideala de sare este de o lingurita la 450 g de carne.

Reteta de Sf. Ioan - Tort cu visine - FARA coacere!

Pui prea multe oua crezand ca, astfel, vei obtine un amestec vascos


Ouale nu inmoaie amestecul, ci leaga compozitia. Foloseste un ou pentru fiecare jumatate de kilogram de carne. De altfel, ai grija sa nu pui prea multa paine (pesmet) – o jumatate de cana la 450 g de carne este suficienta.

Tort de biscuiti fara coacere. Un desert de la nunta regala britanica!

Amesteci compozitia cu lingura

Cand faci chiftelute, toate ingredientele se pun in vas in acelasi timp, apoi se amesteca folosind degetele. Astfel, carnea nu se va zdrobi.

Le prajesti prea putin

Chiftelutele trebuie sa fie prajite bine pe ambele parti. Pentru a evita sa se lipeasca una de cealalta si sa ramana marginile crude, cand le pui in uleiul incins, departeaza-le usor cu o paleta. Aplica aceeasi metoda si in cazul chiftelutelor cu sos.

Sursa

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE
Drama din viata Emiliei Ghinescu: "Pentru mine, acasa era iadul". Indragita artista de muzica populara isi povesteste copilaria
Drama din viata Emiliei Ghinescu: "Pentru mine, acasa era iadul". Indragita artista de muzica populara isi povesteste copilaria
X