Reteta tort de Sf. Valentin: deliciu cu ciocolata si alune

Publicat la: 14:00, 13 Februarie

Ziua Indragostitilor este o sarbatoare in care faci cadouri si surprize celui drag, si de ce nu, poti alege sa prepari chiar tu un desert delicios si pe gustul lui.

Ingrediente crema:

225g ciocolata neagra (50% cacao)

450g smântâna

Ingrediente blat:

400g alune nesarate prajite si tocate marunt

4 oua separate

150g zahar brun pudra

1 ½ lingurita praf de copt

Ingrediente pentru decor:

fulgi de ciocolata sau alte decoratiuni din ciocolata

Mod de preparare

1. Topiti ciocolata pe o baie de aburi, într-un castron rezistent la caldura. Amestecati smântâna, acoperiti castronul, si lasati totul la racit pentru de cel putin 2 ore.

2. Încalziti cuptorul la 175C si ungeti doua forme rotunde de tort cu unt.

3. Tocati marunt sau puneti câteva secunde într-un procesor de alimente alunele, însa pastrati într-un castronel 50g din cantitatea initiala pentru decor.

4. Bateti albusurile spuma. În alt castron amestecati bine galbenusurile si zaharul. Apoi cu grija incorporati albusurile, alunele si praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamâie.

5. Turnati doua treimi din compozitie rezultata într-o tava, iar restul în cealalta.

6. Primul blat se coace aproximativ 35 de minute, iar cel mic 25 minute. Dupa coacere se lasa la racit, apoi se pot scoate din forme.

7. Dupa ce foile s-au racit, taiati blatul mai mare pe orizontala, rezultând doua foi mai subtiri. Folositi câte un sfert din crema de ciocolata si smântâna pe fiecare blat, iar cu ce ramâne îmbracati tot tortul. Cu alunele ramase pentru decor: luati o mâna de alune si presati usor în jurul tortului. Deasupra puteti aseza ornamentele de ciocolata cumparate.

Sursa

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE