Prajitura la rece cu ciocolata, miere si fistic! Se face fara coacere!

Publicat la: 10:00, 06 Martie

Poti face o prajitura foarte gustoasa si fara sa folosesti caldura si cuptorul traditional.

 

Ingrediente: 230 g ciocolata neagra, 4 linguri de miere, 4 linguri de unt, 3 linguri de smantana, 180 g biscuiti digestivi, 60 g miez de fistic, 80 g merisoare uscate, o lingura de pudra de cacao (pentru decor)
Intinde folie de plastic intr-o tava si lasa marginile sa atarne. Preferabil este ca forma sa fie una speciala pentru chec sau cozonac. Rupe bucatile de ciocolata si pune-le intr-un bol, topeste-le in cuptorul cu microunde; adauga unt, miere si smantana (in aceasta ordine) si lasa inca 30 de secunde sau mai putin in functie de puterea aparatului. Poti face acelasi lucru la bain marie, dar vei castiga mult timp daca folosesti cuptorul cu microunde, mai ales daca te grabesti.
Rupe biscuitii digestivi (poti folosi orice alt tip de biscuiti uscati) si amesteca-i cu fructele de merisor si fistic. Poti incerca cu nuci sau migdale sau alte combinatii de fructe oleaginoase si fructe uscate. Toarna amestecul de ciocolata deasupra si amesteca. Incearca sa nu sfarami biscuitii prea mult.
Foloseste o lingura pentru a muta amestecul in tava, pentru a obtine forma. Impinge si uniformizeaza, asigura-te ca nu sunt spatii libere si acopera cu folia de plastic. Este o metoda asemanatoare cu cea pentru salam de biscuiti.
Lasa la frigider pentru cel putin doua ore, scoate din tava si dezlipeste folia de plastic. Pudreaza cu cacao si taie in bucati potrivite. Cantitatile recomandate sunt pentru 12 felii, iar daca iti raman bucati de prajitura, le poti pastra in frigider pana la 4-5 zile.
Sursa

Ingrediente: 230 g ciocolata neagra, 4 linguri de miere, 4 linguri de unt, 3 linguri de smantana, 180 g biscuiti digestivi, 60 g miez de fistic, 80 g merisoare uscate, o lingura de pudra de cacao (pentru decor)

Intinde folie de plastic intr-o tava si lasa marginile sa atarne. Preferabil este ca forma sa fie una speciala pentru chec sau cozonac. Rupe bucatile de ciocolata si pune-le intr-un bol, topeste-le in cuptorul cu microunde; adauga unt, miere si smantana (in aceasta ordine) si lasa inca 30 de secunde sau mai putin in functie de puterea aparatului. Poti face acelasi lucru la bain marie, dar vei castiga mult timp daca folosesti cuptorul cu microunde, mai ales daca te grabesti.

Rupe biscuitii digestivi (poti folosi orice alt tip de biscuiti uscati) si amesteca-i cu fructele de merisor si fistic. Poti incerca cu nuci sau migdale sau alte combinatii de fructe oleaginoase si fructe uscate. Toarna amestecul de ciocolata deasupra si amesteca. Incearca sa nu sfarami biscuitii prea mult.

Foloseste o lingura pentru a muta amestecul in tava, pentru a obtine forma. Impinge si uniformizeaza, asigura-te ca nu sunt spatii libere si acopera cu folia de plastic. Este o metoda asemanatoare cu cea pentru salam de biscuiti.

Lasa la frigider pentru cel putin doua ore, scoate din tava si dezlipeste folia de plastic. Pudreaza cu cacao si taie in bucati potrivite. Cantitatile recomandate sunt pentru 12 felii, iar daca iti raman bucati de prajitura, le poti pastra in frigider pana la 4-5 zile.

Sursa

 

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE
Cele mai "tari" femei te invata cum sa ajungi ca ele. Iti trebuie doar cateva ingrediente
Cele mai "tari" femei te invata cum sa ajungi ca ele. Iti trebuie doar cateva ingrediente
X