Prajitura in alb si negru! Invata sa prepari cel mai gustos desert!

Publicat la: 10:30, 31 Ianuarie

Daca vrei sa incerci o prajitura noua in weekend, alege aceasta reteta delicioasa.

 

Ingrediente
150 g unt, 450 g zahar pudra, 6 oua, 25-30 g cacao, un pahar cu lapte, 300 g faina, un praf de copt, vanilie, un baton de ciocolata menaj.
Mod de preparare
Se amesteca cacaua cu jumatate din cantitatea de zahar si se freaca cu unt. Se incorporeaza pe rând câte un galbenus. Se adauga apoi treptat faina cernuta cu praful de copt alternând cu câte putin lapte. Se unge o tava dreptunghiulara (30/35 cm) cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se intinde in strat egal. Se coace pe trei sferturi cam 20 de minute in cuptor cu foc potrivit si incalzit dinainte. Intre timp se bat albusurile spuma tare cu zaharul si vanilia. Compozitia trebuie sa fie bine legata si lucioasa, la nevoie se bate pe aburi. Se scoate tava din cuptor si se intinde albusul deasupra in strat uniform. Se mai da la cuptor cu foc slab inca 10-15 minute. Calda inca, se pudreaza cu ciocolata rasa. Se taie dupa dorinta in patrate sau romburi. Bucatile nu se suprapun.
Sursa

Ingrediente

150 g unt, 450 g zahar pudra, 6 oua, 25-30 g cacao, un pahar cu lapte, 300 g faina, un praf de copt, vanilie, un baton de ciocolata menaj.

Mod de preparare

Se amesteca cacaua cu jumatate din cantitatea de zahar si se freaca cu unt. Se incorporeaza pe rând câte un galbenus. Se adauga apoi treptat faina cernuta cu praful de copt alternând cu câte putin lapte. Se unge o tava dreptunghiulara (30/35 cm) cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se intinde in strat egal. Se coace pe trei sferturi cam 20 de minute in cuptor cu foc potrivit si incalzit dinainte. Intre timp se bat albusurile spuma tare cu zaharul si vanilia. Compozitia trebuie sa fie bine legata si lucioasa, la nevoie se bate pe aburi. Se scoate tava din cuptor si se intinde albusul deasupra in strat uniform. Se mai da la cuptor cu foc slab inca 10-15 minute. Calda inca, se pudreaza cu ciocolata rasa. Se taie dupa dorinta in patrate sau romburi. Bucatile nu se suprapun.

Sursa

 

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE