Prajitura dietetica si rapida cu mere! Uite ce usor se prepara!

Publicat la: 13:30, 09 Ianuarie

Cui nu-i place ca, din cand in cand, sa se rasfete cu un desert minunat, care sa te faca sa uiti ca esti la dieta?

 

Ingrediente:
3 cani de faina
4 oua
1 lingurita de praf de copt
1 cana si jumatate de ulei de masline
1 lingurita de scortisoara macinata
O jumatate de cana de indulcitor pudra (sau conform instructiunilor de pe ambalaj, in functie de marca)
2 lingurite de esenta de vanilie
4 mere spalate si date pe razatoare
Preparare: Amesteca faina si praful de copt intr-un bol. Intr-un recipient separat, bate ouale si esenta de vanilie. Intr-un bol mai mare, amesteca uleiul si indulcitorul pana obtii o mixtura de culoare deschisa si cremoasa, apoi adauga mixtura de oua. Adauga toate ingredientele uscate, merele si amesteca bine. Daca aluatul este foarte gros, adauga putin lapte. Unge o tava de copt cu unt sau tapeteaz-o cu hartie de copt si toarna compozitia. Pune tava la cuptorul preincalzit la 150 grade si coace prajitura timp de 30 de minute. Testeaza sa vezi daca prajitura este coapta cu o scobitoare si, daca ramane aluat pe scobitoare, mai las-o la cuptor inca 5-10 minute. Serveste prajitura dupa ce s-a racit, taiata felii – pentru un gust si mai bun, o poti servi cu o cupa de inghetata de vanilie dietetica.
Sursa

Ingrediente:

3 cani de faina
4 oua
1 lingurita de praf de copt
1 cana si jumatate de ulei de masline
1 lingurita de scortisoara macinata
O jumatate de cana de indulcitor pudra (sau conform instructiunilor de pe ambalaj, in functie de marca)
2 lingurite de esenta de vanilie
4 mere spalate si date pe razatoare

Preparare: Amesteca faina si praful de copt intr-un bol. Intr-un recipient separat, bate ouale si esenta de vanilie. Intr-un bol mai mare, amesteca uleiul si indulcitorul pana obtii o mixtura de culoare deschisa si cremoasa, apoi adauga mixtura de oua. Adauga toate ingredientele uscate, merele si amesteca bine. Daca aluatul este foarte gros, adauga putin lapte. Unge o tava de copt cu unt sau tapeteaz-o cu hartie de copt si toarna compozitia. Pune tava la cuptorul preincalzit la 150 grade si coace prajitura timp de 30 de minute. Testeaza sa vezi daca prajitura este coapta cu o scobitoare si, daca ramane aluat pe scobitoare, mai las-o la cuptor inca 5-10 minute. Serveste prajitura dupa ce s-a racit, taiata felii – pentru un gust si mai bun, o poti servi cu o cupa de inghetata de vanilie dietetica.

Sursa

 

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE
Neurochirurgul Leon Danaila: \"Multa lume se plange ca uita. Uitarea este un fenomen natural\"
Neurochirurgul Leon Danaila: \"Multa lume se plange ca uita. Uitarea este un fenomen natural\"
X