Prajitura cu crema de branza - reteta din caietul bunicii

Publicat la: 09:25, 21 Martie

Prajitura cu crema de branza a bunicii este un desert ieftin si rapid. Mai mult, este o adevarata incantare pentru papilele gustative.

Ingrediente:

Pentru aluat fraged:
250 gr unt (82%)
750 gr faina
250 gr mascarpone
350 gr zahar
2 oua
1 plic praf de copt
coaja de la 2 lamai
un praf sare

Pentru crema de branza:
sucul si coaja de la o lamaie
1 kg branza quark
350 gr zahar
7 oua
un praf sare

Pentru decor:
zahar pudra

Mod de preparare:


Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele intr-un vas si se formeaza un aluat, nu foarte ferm, dar nelipicios, care se acopera cu o folie alimentara si se lasa la rece 30 de minute.  Nu trebuie framantat aluatul prea mult, ci doar ata cat sa fie omogen.
Pentru crema, se amesteca branza cu zaharul, se adauga zeama si coaja de la o lamaie, apoi ouale si un praf de sare.
Se omogenizeaza bine compozitia. Se imparte aluatul in doua parti egale.
Prima parte se intinde cat dimensiunea tavii clasice de aragaz si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se inteapa cu o furculita din loc in loc.
Se intinde peste foaia de aluat crema de branza si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat intinsa.
Se inteapa si aceasta foaie din loc in loc cu furculita, pentru a nu se crea bolta in timpul coacerii.
Se coace prajitura pentru 40-45 de minute la 175 de grade, apoi se lasa sa se raceasca, aproximativ 2 ore, dupa care se poate portiona si pudra.

Sursa

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE
Neurochirurgul Leon Danaila: \"Multa lume se plange ca uita. Uitarea este un fenomen natural\"
Neurochirurgul Leon Danaila: \"Multa lume se plange ca uita. Uitarea este un fenomen natural\"
X