Prajitura cu aroma de lamaie! Uite ce usor se face!

Publicat la: 13:16, 09 Martie

Aceasta reteta este sanatoasa si foarte gustoasa. Uite cum sa o prepari.

 

Ingrediente:
Pentru crusta:
230 gr faina
50 gr nuci pecan tocate marunt
50 gr unt topit
Pentru straturi:
cca 230 gr crema de branza moale
cca 600 gr frisca
2 plicuri de budinca cu aroma de lamaie
1 lingura zeama de lamaie
cca 600 ml lapte
230 gr zahar tos
3 linguri nuci pecan, tocate foarte marunt
Mod de preparare:
1. Mixeaza toate ingredientele pentru crusta.
2. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, pune compozitia in ea, intinde-o uniform si bag-o in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru 15 minute. Las-o apoi sa se raceasca.
3. Mixeaza crema de branza cu zaharul tos. Trebuie sa obtii o compizitie cremoasa si aerata.
4. Pune in ea 230 gr de frisca. Omogenizeaza si acopera crusta din tava.
5. Mixeaza plicurile de budinca cu laptele pana cand se ingroasa, apoi adauga zeama de lamaie.
6. Acopera prajitura, apoi decoreaza cu restul de frisca si presara nucile pecan tocate foarte marunt.
7. Baga prajitura in frigider pentru 4 ore (inainte de a fi servita).
Sursa

Ingrediente:

Pentru crusta:


230 gr faina
50 gr nuci pecan tocate marunt
50 gr unt topit

Pentru straturi:

cca 230 gr crema de branza moale
cca 600 gr frisca
2 plicuri de budinca cu aroma de lamaie
1 lingura zeama de lamaie
cca 600 ml lapte
230 gr zahar tos
3 linguri nuci pecan, tocate foarte marunt

Mod de preparare:

1. Mixeaza toate ingredientele pentru crusta.

2. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, pune compozitia in ea, intinde-o uniform si bag-o in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru 15 minute. Las-o apoi sa se raceasca.

3. Mixeaza crema de branza cu zaharul tos. Trebuie sa obtii o compizitie cremoasa si aerata.

4. Pune in ea 230 gr de frisca. Omogenizeaza si acopera crusta din tava.

5. Mixeaza plicurile de budinca cu laptele pana cand se ingroasa, apoi adauga zeama de lamaie.

6. Acopera prajitura, apoi decoreaza cu restul de frisca si presara nucile pecan tocate foarte marunt.

7. Baga prajitura in frigider pentru 4 ore (inainte de a fi servita).

Sursa

 

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE