Negresa marmorata - reteta de prajitura usoara

Publicat la: 09:18, 02 Februarie

Negresa marmorata este o reteta delicioasa. Se face foarte usor, iar ingredientele nu te vor costa mult.

Ingrediente:

Pentru negresa:
175 gr unt
200 gr ciocolata neagra
125 gr zahar brun
50 gr zahar
1 galbenus
3 oua
85 gr faina
1 lingurita praf de copt

Pentru cheesecake:
180 gr crema de branza
1 ou
50 gr zahar
1 lingura faina

Mod de preparare:

Negresa marmorata:
1. Incinge cuptorul la 165 de grade Celsius.
2. Topeste ciocolata la bain-marie.
3. Pune apoi untul peste ciocolata. Omogenizeaza.
4. Adauga zaharul brun si cel alb. Amesteca pentru omogenizare.
5. Sparge ouale in mix. Omogenizeaza cu o spatula (agita foarte tare).
6. Pune treptat faina si praful de copt. Omogenizeaza foarte bine, ca sa nu se formeze cocoloase.
7. Sparge oul intr-un bol, peste crema de branza.
8. Adauga in mix zaharul si faina. Omogenizeaza, ca sa se topeasca de tot zaharul.

Asamblare negresa marmorata:
9. Unge o tava cu putin unt.
10. Toarna in tava compozitia de negresa.
11. Ia cate o lingura din cheseecake si pune in tava, din loc in loc. Daca doresti un model, la final poti trece cu un cutit prin compozitie.
12. Baga tava in cuptor. Negresa e gata cand trece testul cu scobitoarea.

Sursa

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE