Negresa cu bezea si gem! Reteta ieftina si rapida

Publicat la: 10:59, 16 Ianuarie

Reteta de negresa cu bezea si gem este foarte usor de facut, iar ingredientele sunt mai mult decat banale. Gustul copilariei te va desfata imediat!

Blat :
200 g unt
200 g zahar
5 galbenusuri
250 ml lapte
300 g faina
3 lg cacao
1 plic praf de copt (10 g)

gem de caise sau de prune (1 borcanel)

Bezea :

5 albusuri
200 g zahar

Mod de preparare :

Blat : mixam untul de la temperatura camerei impreuna cu zaharul, adaugam apoi cate un galbenus pe rand, laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Compozitia obtinuta o coacem intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, cam 15-20 minute. Gemul de caise (sau de prune) il intindem peste prajitura fierbinte. Bezea : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare. Intindem bezeaua peste gemul de caise sau de prune, apoi dam din nou la cuptor prajitura , circa 10 minute. Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem cu cutitul trecut prin apa.

Sursa

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE