Leacuri din foi de dafin pentru cancer la gat, ficat marit si alte multe afectiuni

Avicena considera dafinul unul din cele mai eficiente leacuri in cazuri de dureri in articulatii, apnee, dar si incordare nervoasa. Scoarta si semintele le folosea in tratarea colecistitei si a nisipului in vezica urinara.

Uleiul de dafin

Mod de preparare: se rasnesc sau se sfarama 10 g frunze de dafin (proaspete – 30 g), se amesteca cu 1 pahar de ulei vegetal nerafinat (de in, porumb sau floarea-soarelui), sau cu unt de casa (se poate si cu osanza topita), se pune la macerat timp de o saptamana, intr-un loc fara lumina, apoi se strecoara. O metoda mai rapida: se tine castronelul cu 500 ml de ulei si 90 de frunzulite sfaramate, acoperit cu capac, pe baie de aburi timp de 3 ore.

Tinctura de dafin

Mod de preparare: 50 g frunze se macereaza in 500 ml de alcool dublu rafinat, timp de 14 zile.

Sursa

viewscnt

Pentru tine

Parteneri