Greseala pe care o faci si tu cand prepari piureul! Uite cum sa-ti iasa perfect!

Publicat la: 11:54, 15 Martie

Sara Foster, proprietara de restaurant, gateste piure de foarte mult timp.

 

Nu este greu sa prepari un piure perfect, insa exista cateva trucuri pe care trebuie sa le pui in practica daca vrei sa-ti iasa plin de aroma.
Exista un pas pe care toata lumea il face gresit: gatesti un piure dintr-un singur fel de cartof. Este foarte important sa amesteci mai multe tipuri pentru a iesi perfect. Poti adauga chiar si cartofi dulci, pastarnac si napi. Fiecare ingredient va aduce un strop de savoare. Se curata toate legumele de coaja si se spala.
Ce alte greseli se nu mai faci:
1. Nu mai taia cartofii in bucati mici - Daca ii tai mici, vor retine mai multa apa. Pe masura ce ii tai, pune-i intr-un vas cu apa rece pentru a nu se decolora.
2. Nu face piureul cu instrumentele gresite - Scurge apa fierbinte ramasa, adauga untul si laptele si pune capacul la loc. Cartofii calzi vor topi untul si vor incalzi laptele. Lasa sa stea intre trei si cinci minute, apoi paseaza. Daca iti place sa obtii o textura mai grosiera, foloseste un instrument de pasat. Pentru o textura fina, foloseste un mixer de mana. Nu folosi niciodat un procesor alimentar.
Sursa

Nu este greu sa prepari un piure perfect, insa exista cateva trucuri pe care trebuie sa le pui in practica daca vrei sa-ti iasa plin de aroma.

Exista un pas pe care toata lumea il face gresit: gatesti un piure dintr-un singur fel de cartof. Este foarte important sa amesteci mai multe tipuri pentru a iesi perfect. Poti adauga chiar si cartofi dulci, pastarnac si napi. Fiecare ingredient va aduce un strop de savoare. Se curata toate legumele de coaja si se spala.

Ce alte greseli se nu mai faci:

1. Nu mai taia cartofii in bucati mici - Daca ii tai mici, vor retine mai multa apa. Pe masura ce ii tai, pune-i intr-un vas cu apa rece pentru a nu se decolora. 

2. Nu face piureul cu instrumentele gresite - Scurge apa fierbinte ramasa, adauga untul si laptele si pune capacul la loc. Cartofii calzi vor topi untul si vor incalzi laptele. Lasa sa stea intre trei si cinci minute, apoi paseaza. Daca iti place sa obtii o textura mai grosiera, foloseste un instrument de pasat. Pentru o textura fina, foloseste un mixer de mana. Nu folosi niciodat un procesor alimentar.

Sursa

 

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE
O aratare ciudata a pus lumea pe jar. Ce spun oamenii despre lupul cu trup de sarpe! Imaginile sunt de-a dreptul inspaimantatoare
O aratare ciudata a pus lumea pe jar. Ce spun oamenii despre lupul cu trup de sarpe! Imaginile sunt de-a dreptul inspaimantatoare
X