Gogosi cu inghetata! Ti se topesc in gura

Fiti creativi si prepartati un desert unic cum ar fi aceste senzationale gogosi cu inghetata.

Ingrediente

500 g faina grau

100 g zahar

2 linguri smantana

1 lingura untura

sare

1 cub drojdie

apa calda

inghetata

30 g ciocolata

zahar pudra

Mod de preparare

  • Pregatiti un bol incapator in care puneti mai intai faina.
  • Peste faina adaugati smantana, zaharul, sarea si untura.
  • Drojdia o sfaramati bucatele, o dizolvati in putina apa calduta si o turnati in bolul cu faina.
  • Adaugati in final si putin ulei si treceti la framantat aluatul pentru gogosi.
  • Dupa ce ati framantat aluatul bine de tot il acoperiti cu un prosop curat si il puneti la dospit in jur de 1 ora.
  • Pregatiti o planseta mai mare de lemn, o presarati cu putina faina si intindeti pe aceasta aluatul cu ajutorul unui sucitor de lemn.
  • Foaia pe care o intindeti trebuie sa fie groasa aproximativ cat un deget iar din aceasta, cu ajutorul unui pahar mai mare, decupati gogosile.
  • Puneti ulei in cantitate generoasa intr-un ceaun, il lasati sa se incinga bine si in el scufundati gogosile, cate 2-3.
  • Puneti putine gogosi la prajit odata intr-o cantitate mai mare de ulei pentru ca acestea se vor umfla si isi vor mari volumul si tocmai de aceea au nevoie de spatiu, pentru a nu sta lipite intre ele.
  • Cand sunt gata, le scoateti cu ajutorul unei palete si le asezati pe un servet de bucatarie pentru a-si lasa uleiul in exces.
  • Le lasati sa se raceasca bine si apoi le puteti servi.
  • Le pudrati cu putin zahar farin, le asezati cate 2 pe o farfurie pentru desert si deasupra lor puneti cate o portie generoasa de inghetata, cu aroma pe care o preferati.
  • Deasupra inghetatei puneti toping de ciocolata sau de caramel si puteti servi desertul.

viewscnt

Pentru tine

Parteneri