Eclere rapide si delicioase! Uite ce usor se fac

Publicat la: 09:01, 27 Ianuarie

Eclerele rapide si delicioase se fac foarte usor. Nu ai nvoie de multe ingrediente si reteta nu iti goleste toti banii din buzunar.

Pentru eclere:
100 g margarina
125 g faina
4 oua
125 ml apa
1/2 lingurita sare

Pentru crema de ciocolata:
1 lingura cu varf faina
1 cana lapte rece
2 linguri cacao
300 ml frisca batuta
esenta rom
3 linguri zahar
50 g unt

Pentru glazura:
3-4 linguri cacao
6 linguri apa

Mod de preparare:

Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca bine. Se fierbe putin la foc mic. Se ia de pe foc si se raceste (intr-o cratita cu apa). Cand este aproape rece, se adauga pe rand ouale. Se pune in tava sub forma de bastonase si se da la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute si se poate deschide cuptorul doar dupa 20 minute. Dupa ce se racesc se taie in doua pe lungime.

Crema de ciocolata:
Se pun toate in cratita in afara de lapte care se pune in mijloc si se amesteca. Se fierbe la foc potrivit amestecand mereu, pana se ingroasa. Se adauga esenta de rom si 50 unt. Se amesteca bine, se lasa sa se raceasca.

Glazura:
Se fierb toate ingredientele si se toarna pe deasupra.

Sursa

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE