Dulceata din coji de portocale - reteta de sezon!

Publicat la: 12:30, 02 Ianuarie

In loc sa arunci coaja de portocala, foloseste-o in retete delicioase de dulceturi.

 

Ingrediente
4 portocale mari cu coaja groasa, 1 kg zahar, 1 pahar apa, o lamaie, vanilie.
Se rad portocalele de coaja. Se scoate miezul de la portocale. Cojile de portocale se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce au fiert bine, se scot pe o planseta. Se lasa sa se raceasca, se taie suvite si apoi patratele mici. Se face un sirop din 1 kg zahar si 1 pahar din zeama in care a fiert cojile de portocale. Se adauga sucul de la o lamaie, vanilie, se pun patratelele de coaja de portocale. Se lasa sa dea cateva clocote. Se lasa la fiert pana scade zeama si dulceata este gata. Se pastreaza in borcane, la rece.
Sursa

Ingrediente

4 portocale mari cu coaja groasa, 1 kg zahar, 1 pahar apa, o lamaie, vanilie.

Cea mai rapida reteta de tiramisu de casa!

Se rad portocalele de coaja. Se scoate miezul de la portocale. Cojile de portocale se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce au fiert bine, se scot pe o planseta. Se lasa sa se raceasca, se taie suvite si apoi patratele mici. Se face un sirop din 1 kg zahar si 1 pahar din zeama in care a fiert cojile de portocale. Se adauga sucul de la o lamaie, vanilie, se pun patratelele de coaja de portocale. Se lasa sa dea cateva clocote. Se lasa la fiert pana scade zeama si dulceata este gata. Se pastreaza in borcane, la rece.

Sursa

Regina prajiturilor de Craciun! Se face rapid si e delicioasa!

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE
Drama din viata Emiliei Ghinescu: "Pentru mine, acasa era iadul". Indragita artista de muzica populara isi povesteste copilaria
Drama din viata Emiliei Ghinescu: "Pentru mine, acasa era iadul". Indragita artista de muzica populara isi povesteste copilaria
X