Dormi cu telefonul langa tine? Vezi cum te poate afecta acest obicei!

Publicat la: 16:30, 15 Martie

Cand dormi, obisnuiesti sa tii telefonul in apropierea patului? In urma unei cercetari, oamenii de stiinta britanici au descoperit ca acest obicei este extrem de nociv.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca pastrarea telefonului mobil in dormitor, in timpul noptii, creeaza tulburari de somn, prin inducerea starii de hipervigilenta.

Studiul efectuat recent in Marea Britanie arata ca opt din zece persoane tin telefonul mobil in apropierea patului, in timpul noptii, si aproape jumatate utilizeaza telefonul mobil pe post de ceas desteptator, potrivit Daily Mail.

Oamenii de stiinta sustin, insa, ca acest obicei provoaca in timp tulburari de somn si chiar insomnie.

In plus, cu cat telefonul este tinut mai aproape de pat, cu atat pot aparea si alte simptome neplacute, precum ameteala si dureri de cap.

De aceea, pentru a avea un somn bun si odihnitor, specialistii ne recomanda sa nu tinem in dormitor telefoane mobile si alte dispozitive electronice, precum televizorul.

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE
Virusul periculos care a facut 100 de victime in Europa a ajuns si in Romania. Cum se manifesta gripa si ce trebuie sa faci
Virusul periculos care a facut 100 de victime in Europa a ajuns si in Romania. Cum se manifesta gripa si ce trebuie sa faci
X