De ce e bine sa consumi lamaie

Contrar ideii preconcepute ca lamaia ar reprezenta un inamic al stomacului, realitatea este alta: lamaia este un pansament gastric, alcalinizanta si antiacida! In timpul digestiei, lamaia produce carbonat de potasiu.

Consumate cu masura, lamaile sunt remediul cel mai indicat pentru a distruge si elimina toxinele din organism, hranindu-l si revitalizandu-l in acelasi timp.

Calitatile lamaii sunt pretioase si numeroase. Spre exemplu, are efect fluidizant asupra sangelui prea vascos, fara a impiedica procesul de coagulare in cazul ranilor. Are o influenta benefica asupra hipertensiunii arteriale si, in plus, in arteroscleroza, impiedicand ingrosarea peretilor arteriali.

Lamaia este bogata in acid citric, care joaca un rol esential in absorbtia calciului prin intestine si, prin urmare, in procesul de osificare al tuturor tesuturilor. In afara acestei actiuni de mineralizare, acidul citric neutralizeaza efectul acidului uric si reduce aciditatea gastrica. Indirect, lamaia este si un puternic antidot impotriva scorbutului printr-un element component, acidul ascorbic (vitamina C). Sucul de lamaie are o actiune bactericida si antiseptica generala. Activeaza globulele albe, fapt ce intareste organismul.

Dr. Vera DaghieLamaile sunt utile si impotriva gutei, retentiei de urina, artrita, in insuficienta de vitamina C, inflamatiile gurii si gatului, raguseala, boli digestive, astm, nervozitate, insomnie, palpitatii si ajuta organismul in boli de stomac si ficat, ne explica dr. Vera Daghie, nutritionista alaturi de care a reusit sa slabeasca Gabi Cristea, vedeta Kanal D.

Cum alegi o lamaie buna

-          fructul trebuie sa fie tare si greu;

-          coaja trebuie sa fie galben aprins si usor lucioasa;

-          petele verzi de pe coaja indica o aciditate mai mare;

-          coaja nu trebuie sa fie aspra, pentru ca fructul contine suc putin.

 

 

Zece motive pentru a bea apa cu lamaie:

 1. Ajuta la ameliorarea simptomelor digestive;
 2. Excelent pentru ingrijirea pielii;
 3. Te scapa de dureile dentare;
 4. Adio, dureri de gat;
 5. Te ajuta sa eliminati kilogramele in exces;
 6. Ajuta la reglarea tensiunii arteriale;
 7. Elibereaza caile respiratorii;
 8. Combate reumatismul;
 9. Un ajutor de nadejde in caz de raceala;
 10. Actioneaza ca purificator al sangelui.

Stiai ca…

 1. Lamaiul este unul dintre cei mai vechi pomi fructiferi cultivati si este originar din India. Astazi lamaiul creste in zonele cu clima subtropicala in toata lumea, in special in Florida (SUA) si in zona mediteraneana. In tara noastra lamaia se foloseste din secolul al IV-lea, dar, datorita aciditatii sale, se utilizeaza mai mult pentru a innobila gustul alimentelor;
 2. Sucul unei lamai asigura ½ din necesarul de vitamina C al unui adult;
 3. Lamaia albeste maioneza
viewscnt

Pentru tine

Parteneri