Cornete umplute cu crema de ciocolata! Gata in 7 pasi

Publicat la: 09:21, 18 Martie

Cornetele umplute cu ciocolata sunt delicioase! Se fac in sapte pasi banali si sunt o incantare pentru papilele gustative.

Ingrediente:

Pentru mini rulouri:
cca 260 gr faina
1 lingura zahar fin
1 lingurita cacao
cca 40 gr margarina
1 lingura vin Marsala
1 albus
zahar pudra
sare
ulei vegetal

Pentru umplutura:
450 gr branza ricotta
1/2 lingurita esenta de vanilie
cca 140 gr zahar fin
cca 60 gr ciocolata neagra razuita

Mod de preparare:

1. Mixeaza faina cu margarina, zaharul, cacaoa, sarea si vinul Marsala. Daca mai trebuie, pune putina apa (va face compozitia mai pufoasa).
2. Inveleste compozitia in folie alimentara si bag-o in frigider pentru vreo jumatate de ora.
3. Scoate-l apoi, intinde-l pe masa folosind un sucitor si decupeaza din el bucatele in forma ovala.
4. Bucatelele decupate impatureste-le (trece parte peste parte), ca sa obtii un fel de cornet, dar fara sa sigilezi capetele.
5. Pune-le la prajit in ulei incins, apoi scoate-le pe niste prosoape absorbante de bucatarie.
6. Mixeaza branza ricotta cu zaharul, esenta de vanilie si ciocolata neagra.
7. Umple cornetele cu aceasta compozitie si serveste-le cu putin zahar pudra.

Sursa

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE
Cauti un loc magic de vacanta? Uite un colt de Paradis de unde te intorci cu sufletul plin
Cauti un loc magic de vacanta? Uite un colt de Paradis de unde te intorci cu sufletul plin
X