Chec pufos cu gem si nuca! Reteta secreta de 100 de ani

Publicat la: 09:04, 19 Ianuarie

Reteta de chec pufos cu gem si nuca este rapida si delicioasa! Desetul este perfect pentru o seara in sanul familiei.

Ingrediente:

6 oua

2 cani faina

150 ml lapte

150 grame unt topit

1 plic praf de copt

1 cana zahar

2 linguri cacao

100 grame miez nuca maruntit

4 linguri gem caise

zahar pudra pt ornat

Preparare:


Mixam ouale cu zaharul 2 min apoi adaugam untul si laptele,mixam bine.Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitie  mixand pana la incorporare, adaugam si nucile. Apoi impartim aluatul in 2 si o parte o amestecam cu cacao.Luam tava de chec si o ungem cu putin unt apoi o tapetam cu faina.Turnam 1/2 din compozitia fara cacao,presaram 1/2 din  gem , apoi punem compozitia de cacao restul de gem si la urma 1/2 din compozitia fara cacao. Dam la cuptor la 180 grade timp de 40 minute , apoi il verificam ,daca mai e nevoie il lasam 5 -10 minute.Dupa ce e facut  il lasam sa se raceasca apoi il pudram cu zahar si il servim cu o cafea sau o cana de lapte.

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE
"In doar 10 minute, am trecut de la cer senin la cer negru". Ce s-a vazut pe cer in Drumul Taberei
"In doar 10 minute, am trecut de la cer senin la cer negru". Ce s-a vazut pe cer in Drumul Taberei
X